Jet4 Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Witam! Mam obudowe Codegen, która to ma jedynie miejsce na wentyl z tyłu pod zasiłką i jedno na samej górze. Przepływu w obudowie praktycznie nie ma. Do tego ostatnio kupiłem tę karte co w opisie i ona cholernie sie grzeje, oddajać dużo ciepła. Myslałem, żeby wyciąć dziurę na dolnej częsci ścianki obudowy i władować tam jakiś wentyl 120mm lub dwie 80mm. I teraz pytanie. Jak bedzie lepiej? Zrobić dziurę na samym dole, czy tak ,żeby mi wiało na kartę? Mam zamiar zrobić takie coś, żeby 1-2 wentylki z dołu boku obudowy wpychały powietrze do środka a te 2 wyżej wypychały. Teraz siedze przy owartej obudowie i mam tak nawet 5 * mniej niż w zamkniętej <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Moze zacznijmy od tego zebys podal ile masz stopni w obudowie zeby bylo wiadomo z czego schodzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Jet4 łącze się z toba w bólu - ja też posiadam obudowę Codegena. Tutaj kliknąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu_12 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Hmm. Masz miejsce na wentyl z tyłu i z przed obiadowy ??? Jak tak to zamontuj w tycjh mniejscach wentyle :) Powinno obniżyć temaprature. U mnie wydajny wentyl pod zasilaczem obniżył temp. CPU o 6c ! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trepcia Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Obudowę zamknij.Najlepiej by było, jakbyś wsadził dwie ciche 120 do boku obudowy.Oczywiście, aby zasysały powietrze do obudowy.Jedna 120 na wysokości chłodzenia karty graficznej, a druga na wysokości chłodzenia CPU.Pod zasiłką daj wentyl wydmuciach!ący i na górze obudowy też wydmuciach!ący.Najlepiej aby były to ciche i wydajne wentylatory (np. Akasa Amber).Papst'ów i Noiseblock'erów bo są cholernie drogie i cena takiego moddingu jest dla wielu zaporowa, ale jak Cię stać to kupuj Papst'a lub Noiseblocker'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Jak masz kase to bierz papsta :) A Noiseblockery to to samo co akasy amber ( którą szczerze polecam) tylko ze drozsze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...