Skocz do zawartości
kassiunia

Bequiet Bqt Amd/p4 450w-s1.3 Vs Tagan 380

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanko właśnie przesiadłam się na BeQuiet BQT AMD/P4 450W-S1.3 z Taganka9znaczy już do mnie idzie Taganek na sprzedaż) mam teraz pytanko czy ta zasiłka jest dobra, nastawiłam się na super cisze , ale teraz przypadkiem trafiłam na mały artykuł że ten Bequiet słabiutko trzyma napięcia, wiecie coś o tym?? Plis help , a może zrobiłam błąd zamieniając Taganka :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pytanko właśnie przesiadłam się na BeQuiet BQT AMD/P4 450W-S1.3 z Taganka9znaczy już do mnie idzie Taganek na sprzedaż) mam teraz pytanko czy ta zasiłka jest dobra, nastawiłam się na super cisze , ale teraz przypadkiem trafiłam na mały artykuł że ten Bequiet słabiutko trzyma napięcia, wiecie coś o tym?? Plis help , a może zrobiłam błąd zamieniając Taganka :mur:

1531663[/snapback]

heh prześlij mi linka do sklepu gdzie sprzedali Ci BeQuiet 450W-S1.3 :blink:

Przecież 450 to stara P4, a S-1.3 sa tylko 370W, 420W, 470W i 520W :?

Jeżeli to P4 to będzie głośniejszy od Tagana, i napięcia gorsze. Ogólnie wymieniłaś lepszy zasilacz na gorszy.

Edytowane przez ZenFist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh prześlij mi linka do sklepu gdzie sprzedali Ci BeQuiet 450W-S1.3  :blink:

Przecież 450 to stara P4, a S-1.3 sa tylko 370W, 420W, 470W i 520W :?

Jeżeli to P4 to będzie głośniejszy od Tagana, i napięcia gorsze. Ogólnie wymieniłeś lepszy zasilacz na gorszy.

1531865[/snapback]

ZenFist wstydź się, mówisz do kobiety!

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech , głośniejszy od Taganka , o losie jutro go będe miała u siebie to się przekonam, a myślałam że będzie bardziej cichy i ma 450 W a nie 380W , no cóż jak go dostanę w swoje pazurki to się przekonam czy głośniejszy

http://mcs.pc.pl/produkt318.html a tu link, że to S 1.3

Edytowane przez kassiunia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO zmiana niepotrzebna, Taganek jest mega cichy przeca... :D

1531826[/snapback]

Nie zgodzę się ze stare modele nie były oznaczana symbolem S1.3

Ponieważ posiadam zasilacz BeQuiet BQT AMD/P4 450W-S1.3

I jest na nim właśnie takie oznaczenie wiec z tego wynika ze nie tylko nowe modele są oznaczane symbolem s1.3

Tutaj fotka z oznaczeniami

http://swuj.serf.pl/fotki/cap$$$1.bmp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zgodzę się ze  stare modele nie były oznaczana symbolem S1.3

Ponieważ posiadam zasilacz BeQuiet BQT AMD/P4 450W-S1.3

I jest na nim właśnie takie oznaczenie wiec z tego wynika ze nie tylko nowe modele są oznaczane  symbolem s1.3

Tutaj fotka z oznaczeniami

1532964[/snapback]

Czyli wszystko jest jasne w końcu. To czego mi brakowało to dokładna nazwa modelu :) którą teraz wszyscy możemy zobaczyć. Czyli jest to nowe wcielenie wersji P4

Miejmy nadzieję Kasiu, żę dzięki pracy pod mniejszym obciążeniem będzie ona cichsza od Tagana. Trzymamy kciuki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość artur.c

Ja również sięzgadzam z Zenfistem. Be-quiety sąnajgorsze z całej trójki (Tagan, Topower , Be-quiet!).

1532193[/snapback]

:blink: a niby czemu, bo sam masz tagana i piszesz ze lepszy oczywiscie o ile nie wybuchnie? zawsze wydawalo mi sie ze topower to tanszy odpowiednik bequiet, wiec niby czemu bqt mialby byc najgorszy z tej trojki? plotkara jestes i tyle, zebym nei musial zagladac do archiwum gdzie polecasz bequiet, co by mnie nie zdziwilo!

a panu zenfist polecam strone producenta, sa 450W s-1.3, fakt faktem kupowanie p4 nei bylo najlepszym pomyslem zwlaszcza ze juz od dluzszego czasu sa poprawione p5, ale jesli w gre wchodzilo cena, to wybor dobry no i jedna eksplozeja w domu mniej ;)

tak mam bqt <_<

Edytowane przez artur.c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

artur.c ostrzegałem cię już o kulturze wypowiedzi, ale widzę, że nie dociera. Już w drugim temacie atakujesz innego użytkownika. Jeszcze raz to się zdarzy a spotka cię odpoczynek od forum.

A widzę, że jesteś specem od zasilaczy.

Powiedz mi, czy testowałeś już tą trójke zasilaczy przy większym obciążeniu, bo Benito i ZenFist to robili dlatego mogą powiedzieć, który ich zdaniem jest lepszy a który gorszy. Czekam na twoją fachową wypowiedź!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość artur.c

romciu dostales wiadomosc na priv, szkoda zasmiecac temat! a na fachowa odpowiedz sie nie doczekasz, bo ja w tym temacie tez takiej nie widze to tyle...

Edytowane przez artur.c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiem ci czemu Be- quiety są najgorsze, bo najbardziej w nich zawyżana jest moc tabliczkowa.

Jeśli chodzi o serię P5 to tagan daje 380,topower 400, a be-quiet 420W przy tej samej wydajności.

Dla mnie liczy się wydajność i dlatego tak twierdzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość artur.c

tagan, pomijajac pojawiajace sie na forum informacje o malych eksplozjach, byc moze jest lepszy, ale toppower, nie jest to przypadkiem brat blizniak bqt?

Edytowane przez artur.c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tagan, byc moze, ale toppower, nie jest to przypadkiem brat blizniak bqt?

1535017[/snapback]

Jeżeli porównujemy te zasilacze:

http://zenfist.pl/z.php/products_id/41

http://zenfist.pl/z.php/products_id/114

http://zenfist.pl/z.php/products_id/56

To w środku znajduje się praktycznie tą elektronike Topowera. Tagan ma największe radiatory i najwolniej kręcące się wentylatory. Topower ma minimalnie szybsze. BeQuiet ma ECASO i... najmiejsze radiatory. Z tego powodu, aby zapewnić moc większą od Tagana o 40W musi być nieco głośniejszy.

Czyli odpowiadając prosto na pytanie. BQT jest bratem bliźniakiem Topowera i... Tagana. Różnią się głównie nazwą firmy która jest zamawia z fabryki:

BeQuiet - Listan

Tagan - Maxpoint

Topower - Angela

Edytowane przez ZenFist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Topower robi wszystkie 3 zasiłki. A że przedstawiciele różnych marek oczekuja innych szczegółów wykonania oraz tabliczek znamionowych, to topower robi co każą, w końcu musi zarobić.

W tym momencie oficjalnym dystrybutorem oryginalnego TOPOWERa jest Angela, która wypuściła na rynek dość badziewną serię P5 EV z polskimi oznaczeniami. Będzie na tescie wbrew jej woli (właśnie dlatego pewnie nie wyrażono zgody na testy :D ). Radzę uważać i kupować albo P-szóstki albo topowery z za granicy.

Edytowane przez BENITO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość artur.c

tylko juz dla pewnosci spytam sie czy przypadkiem nie jest odwrotnie bequiet pracuje ciszej niz toppower, ze wzgledu na wspomniane wczesniej wentylatory i nizsze obroty, przez co czesto mozna spotkac opinie, gdzie po zastosowaniu zasilaczy bqt wzrosla temperatura wewnatrz obudowy, mysle ze ten fakt moze potwierdzic nie jeden uzytkownik.

ps. poza tym te zasilacze sa naprawde niewiarogydonie ciche i o ile dziewczyna nie ma pasywnego chlodzenia, wedlug mnie nie ma mozliwosci zeby odczula roznice w poziomie generowanego halasu, wiec nie uwazam, zeby to byl argument dyskwalifikujacy bqt.

Edytowane przez artur.c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko juz dla pewnosci spytam sie czy przypadkiem nie jest odwrotnie bequiet  pracuje ciszej niz toppower, ze wzgledu na wspomniane wczesniej wentylatory i nizsze obroty, przez co czesto mozna spotkac opinie, gdzie po zastosowaniu zasilaczy bqt wzrosla temperatura wewnatrz obudowy, mysle ze ten fakt moze potwierdzic nie jeden uzytkownik.

1535049[/snapback]

Drogi Arturze :] Nie popadajmy w paranoję. Każdy z tych zasilaczy jest bardzo cichy. Oraz pogarsza wentylację wewnątrz obudowy. Dlatego wielu użytkowników po zmianie zasilacza z jakiejś wichury, może zauważyć wzrost temperatury wewnątrz obudowy. Jednak faktem pozostaje, że z tego Tria BQT ma najmniejsze radiatory dlatego że nie ma miejsca na większe (zasilacz jest krótki, a wentylator od dołu dodatkowo je zabiera).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki, zasiłak jest już w domciu , jest minimalnie głośniejsza od taganka , ale tylko i wyłącznie dlatego iż w taganie miałam założonego z przodu arttica 10db, za to przy bq gdy gram poziom hałasu jest niższy, tak więc gra była warta świeczki , aczkolwiek jest minimakniej głośnieszy ale za to 70W w zapasie :-)

Edytowane przez kassiunia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No proszę widzę, że kobiety też się zainteresowały naszym forum.

Kilka się przewinęło, lecz szybko odchodziły, myślę, że tym razem tak nie będzie :)

Co do zasilaczy to Tagany są jednymi z najcichszych zasilaczy na rynku, bardzo dobrze trzymają napięcia, lecz oczywiście zdarzają się wadliwe sztuki.

Bezgłośne zasilacze to takie, które nie posiadają aktywnego chłodzenia, lecz jak wiadomo, potrafią one nieźle podnieść temperaturę w komputerze a co za tym idzie trzeba zainwestować w mocniejsze chłodzenie.

To tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Topower robi wszystkie 3 zasiłki. A że przedstawiciele różnych marek oczekuja innych szczegółów wykonania oraz tabliczek znamionowych, to topower robi co każą, w końcu musi zarobić.

W tym momencie oficjalnym dystrybutorem oryginalnego TOPOWERa jest Angela, która wypuściła na rynek dość badziewną serię P5 EV z polskimi oznaczeniami. Będzie na tescie wbrew jej woli (właśnie dlatego pewnie nie wyrażono zgody na testy :D ). Radzę uważać i kupować albo P-szóstki albo topowery z za granicy.

1535036[/snapback]

Benito co ty bredziesz, wbrew woli przeciez ty nawet sie nie pytales o nie, a nawet ich tobie nie proponowalismy!!!

Jedynie oferowalismy zasilacze z serii P6 ale jak to ładnie ujełeś "za wstawienie zasilaczy od danej firmy zawsze coś dostaję, bo testu za free nie robię,do tej pory było tak, że 1 z zasilaczy zostawał u mnie" zasilacza nie dostales wiec nowych P6 nie bedzie a zasilacze P5 staly sie badziewne??

Żal mi ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co się dzieje i czemu brudy sa wywalane na forum, załatwcie to na PW a nie tu.

Przepraszam ale coś mi się zdaje, że zara się zacznie batalia z OT, więc temat zamykam.

EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...