Skocz do zawartości
Celin

Rezerwuar

Rekomendowane odpowiedzi

przejrzalem kilkanascie ofert sklepow internetowych w tym wszytkie z faq i jedynie w 2 sklepach sa dostępne rezerwuary na kieszczen 5'25" i w obydwu nie ma ich na skladzie bo się wyczerpały :blink:

moze ktoś z was zna jakiś adres gdzie można to dostać.

Oraz drugie pytanie. Dodatkowo rozgladałem się za czyms co mogłoby zatąpić rezerwuar i interesuje mnie fill&bleed

Czy może wiecie gdzie to można zamówić? [w Polsce :D ofc] Przydałby się link. btw na :google: nie znalazłem sklepu tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celin napisał(a):

przejrzalem kilkanascie ofert sklepow internetowych w tym wszytkie z faq i jedynie w 2 sklepach sa dostępne rezerwuary na kieszczen 5'25" i w obydwu nie ma ich na skladzie bo się wyczerpały  :blink:

moze ktoś z was zna jakiś adres gdzie można to dostać.

1531838[/snapback]

rezy w Realitynet beda dostepne w piatek przyszly... (jutro ida do gwintowania)

pozdrawiam

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lazymodder napisał(a):

luknij na te  1538265[/snapback]

No cena właśnie średnio bomba... Nawet w 4maxie (czyt. najdroższym sklepie z rzeczami do moddingu/chłodzenia kompa) są po 80zł (narazie niedostępne na stanie). Na Realitynet po 89, też z króćcami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w 4maxie to 2 kroccowy i tylko ze zlaczkami NK12 w Realitynet tez 2 kroccowy ( x4pro kazda zlaczke mozna sobie wybrac jaka sie chce ) na + mozna sobie wybrac zlaczki ale w obu przypadkach to przezroczysta plexi a ja zapodalem linka do czegos calkiem innego pod wzgledem estetycznym.. a cos nie tak z moja sygnaturka ??

Edytowane przez Lazymodder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lazymodder napisał(a):

w 4maxie to 2 kroccowy i tylko ze zlaczkami NK12  a w Realitynet tez 2 kroccowy ( a x x4pro kazda zlaczke mozna sobie wybrac jaka sie chce ) na + mozna sobie wybrac zlaczki ale w obu przypadkach to przezroczysta plexi a ja zapodalem do czegos calkiem innego pod wzgledem estetycznym.. a cos nie tak z moja sygnaturka ??

Coś drogie te rezy w MCS (czyt. w X4Pro). Nawet taniej wyjdzie kupić w 4Max (http://4max.pl/default.asp?g=152&gg=61&produkt=1363) i samemu dokupić króćce jeśli Ci nie odpowiadają NK12. Nawet w MCS (czyt. X4Pro)... :mur:

// co do siga: trochę on taki reklamujący jest, szczególnie w połączeniu z postem Twym i opinii w nim zawartej... :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

enigma_pl napisał(a):

// co do siga: trochę on taki reklamujący jest, szczególnie w połączeniu z postem Twym i opinii w nim zawartej... :huh:

1538416[/snapback]

Heh piszesz jakbys zostal jeszcze w sredniowieczu (z postem Twym) hehe :D lol

reziki fajne ale chyba bardziej oplaca sie kupic transparentny i obkleic go folią niebieską :D

PS: po co ci ten 3 krociec? :D

Edytowane przez NeuroPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lazymodder napisał(a):

w 4maxie to 2 kroccowy i tylko ze zlaczkami NK12  w Realitynet tez 2 kroccowy ( x4pro kazda zlaczke mozna sobie wybrac jaka sie chce ) na + mozna sobie wybrac zlaczki ale w obu przypadkach to przezroczysta plexi a ja zapodalem linka do czegos calkiem innego pod wzgledem estetycznym.. a cos nie tak z moja sygnaturka ??

1538387[/snapback]

a gdzie jest napisane ze u mnie nie?

Cytat

W skład zestawu wchodzą króćce (do wyboru: choinka 12, choinka 16, skręcane 10/12)

//sign: chodzaca reklama ;)

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w Realitynet tez 2 kroccowy (...) na + mozna sobie wybrac zlaczki ale w obu przypadkach to przezroczysta plexi... napisalem ze mozna :P

a co do sign to jakbym napisal ze P4 cooling by x4pro waterblock itd itp.. to juz nie reklama ?

juz nie robie ot dalem linka po to aby Celin mial w czym wybierac przy zakupie a moze akurat ma podswietlana na niebiesko bude i moze mu sie nadda to juz jego sprawa

Edytowane przez Lazymodder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NeuroPL napisał(a):

Heh piszesz jakbys zostal jeszcze w sredniowieczy (z postem Twym) hehe :D lol

w sredniowieczy? wtf?! :blink:

Lazymodder napisał(a):

a co do sign to jakbym napisal ze P4 cooling by x4pro waterblock  itd itp.. to juz nie reklama ?

juz nie robie ot dalem linka po to aby Celin mial w czym wybierac przy zakupie a moze akurat ma podswietlana na niebiesko bude i moze mu sie nadda to juz jego sprawa

może trochę przesadziłem, sry :mellow:

no ale chodziło mi o to, że rez wcale do tanich nie należy, a to, że ma niebieski kolor to raczej nie usprawiedliwia ceny :P

dobra EOT... ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chciałem zakładć nowego tematu wiec pisze tutaj :)

chciałbym umieścić cały zestaw WC w kompie, i nie wiem czy jak umieszcze rezerwuar w kompie to temperatura wody dosyć wzrośnie? czy to bezpieczne?

Dokładnie to chce umieścic chlodnice i pojemnik zaraz pod dyskami na samym ddole obudowy

Edytowane przez .Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.Kuba napisał(a):

nie chciałem zakładć nowego tematu wiec pisze tutaj :)

chciałbym umieścić cały zestaw WC w kompie, i nie wiem czy jak umieszcze rezerwuar w kompie to temperatura wody dosyć wzrośnie? czy to bezpieczne?

1556819[/snapback]

Rez nie ma duzego wplywu na temp wody. Zwiekszasz tylko pojemnosc cieplna ukladu (wolniej sie nagrzewa), ale glownie chodzi w tym o ulatwienie odpowietrzania / napelniania ukladu. Scianki rezow dodatkowo maja slabe wlasciwosci oddawania/pochlaniania ciepla. Zreszta to tak jakbys sie bal trzymac nagrzewnice w budzie bo mimo tego ze chlodzona bedzie wentylem to cieple powietrze ze srodka ja podgrzeje :wink:

Wg mnie nie ma obawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi