cisrudlow Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 (edytowane) Wlozylem sobie dwie nowe kostki pamieci do kompa (teraz mam na slotach do dual channel 256MB/366 i 256MB/400 + na 3-cim slocie 128MB/400 ). Problem jest taki, ze wszystkie inne system (np. linux) wykrywaja poprawnie ilosc pamieci w systemie (czyli 626MB, co bios takze pokazuje), a windows widzi tylko 256MB. Co jest grane? Edytowane 6 Lipca 2005 przez cisrudlow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 sprawdź czy Everest wykrywa http://lavalys.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cisrudlow Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 sprawdź czy Everest wykrywa 1532033[/snapback] Sprawdzialem. Nie wykrywa. Wyglada na to, ze w jakis dziwny sposob Windows blokuje te dwie pozostale kosci (tym bardziej, ze wszystkie inne sytemy i bios dobrze pokazuje ta ilosc). Za Chiny nie mam pojecia, jak to zrobic, a przeinstalowywac calego systemu nie mam zamiaru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Jaki Windows? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cisrudlow Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) WindowsXP SP2. Probowalem wyjac kostke ze slotu dla dual chanell i wsadzic ja do trzeciego, oddzielnego, ale to nic nie pomglo. Dalej (tylko) windows nie widzi tej, dodatkowe pamieci (dalej jest dla niego tylko 256 MB) Sprzet: plyta: epox ep-8rda3 (na chipset-ie nforce2 ultra 400) , athlon barton 2500+ Edytowane 6 Lipca 2005 przez cisrudlow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...