petrumi Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 witam. trochę się chyba ograniczyłem ostatnim zakupem graty X800 na AGP ale cóz, teraz wszystko śmiga i jestem happy. Jednak niedługo przyjdzie pora na zmianę mobo i procka na jakiegoś A64. Jaką polecacie płytę s.939 (+Venice) która obsługuje AGP ??? Mile widzieny model z FW ale SATA , Raidy 2x 1GB LAN niekoniecznie. czyli stabilna ale bez bajerów. Jaki chipset? Chciałbym ją obsadzić pamięciami , które teraz mam : 2 x 1GB 400Mhz. 8-3-3-2.5 z góry dzięki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 DFI LanParty nF3 UT Ultra-D /449zł/ Abit AV8 K8T800Pro /375zł/ Asus A8V Deluxe K8T800Pro /380zł/ Epox EP-9NDA3+ nForce3 Ultra /470zł/ Wybór ogranicz do tych modeli, ja stawiam na pierwszą pozycje. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 tez stawiam na pierwsza pozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) dzięki za odpowiedz , poszukam tej płyty. Przy okazji chciałem zapytać bo nie jestem w temacie oc dla A64. Posiadane przeze mnie kości pamięci nie sa wyczynowe i myśle , że 400Mhz przy 8-3-3-2.5 to wszystko co na nich mogę zrobić (maja zalete - są darmowe bo z pracy ;). Czy zestaw LanParty + 3000 Venice + te pamięci da się jakoś podkręcić ? Czy można kręcić w A64 asynchronicznie ? Czy te wolne moduly nie będą mi hamować całego zestawu ? Bo jeśli tak , to troche bez sensu będzie ta zmiana. Wydaje mi się , że nie podkęcony A64 3000+ nie będzie _dużo_ szybszy niż mój obecny Barton @ 3200+. Wg. mnie upgrade ma sens przy przyroście mocy ponad 50% a taki mógłbym uzyskać kręcąc tego Venica 3000 do 2.5Mhz ... lub więcej jak się trafi dobry. będe wdzięczny za komentarz ps. czy kupic Venice 3000 oem i jakiś dobry wentyl czy na boxie tez da radę trochę podkręcić ? Edytowane 6 Lipca 2005 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 mozesz spokojnie krecic asynchro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) Polecam poczytac Tajniki A64 by Rapra. Kup OEM i do tego Arctic Freezera 64 za 75 zł, najwydajniejszy cooler w tej cenie. EDIT: DFI za 449zł jest w esc.pl Edytowane 6 Lipca 2005 przez madek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Consensus86 Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Lecz nawet gdy się kręci asynchro to trzeba się bawić dzielnikami pamięci czyż nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) Lecz nawet gdy się kręci asynchro to trzeba się bawić dzielnikami pamięci czyż nie? 1533114[/snapback] po to sa dzielniki, zeby ustawic asynchro. Edytowane 6 Lipca 2005 przez madek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...