Skocz do zawartości
petrumi

Jaką Kupić Płytę S.939 I Agp

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

trochę się chyba ograniczyłem ostatnim zakupem graty X800 na AGP ale cóz, teraz wszystko śmiga i jestem happy. Jednak niedługo przyjdzie pora na zmianę mobo i procka na jakiegoś A64.

Jaką polecacie płytę s.939 (+Venice) która obsługuje AGP ???

Mile widzieny model z FW ale SATA , Raidy 2x 1GB LAN niekoniecznie. czyli stabilna ale bez bajerów.

Jaki chipset?

Chciałbym ją obsadzić pamięciami , które teraz mam : 2 x 1GB 400Mhz. 8-3-3-2.5

z góry dzięki za odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFI LanParty nF3 UT Ultra-D /449zł/

Abit AV8 K8T800Pro /375zł/

Asus A8V Deluxe K8T800Pro /380zł/

Epox EP-9NDA3+ nForce3 Ultra /470zł/

Wybór ogranicz do tych modeli, ja stawiam na pierwszą pozycje. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedz , poszukam tej płyty. Przy okazji chciałem zapytać bo nie jestem w temacie oc dla A64. Posiadane przeze mnie kości pamięci nie sa wyczynowe i myśle , że 400Mhz przy 8-3-3-2.5 to wszystko co na nich mogę zrobić (maja zalete - są darmowe bo z pracy ;).

Czy zestaw LanParty + 3000 Venice + te pamięci da się jakoś podkręcić ?

Czy można kręcić w A64 asynchronicznie ? Czy te wolne moduly nie będą mi hamować całego zestawu ? Bo jeśli tak , to troche bez sensu będzie ta zmiana. Wydaje mi się , że nie podkęcony A64 3000+ nie będzie _dużo_ szybszy niż mój obecny Barton @ 3200+. Wg. mnie upgrade ma sens przy przyroście mocy ponad 50% a taki mógłbym uzyskać kręcąc tego Venica 3000 do 2.5Mhz ... lub więcej jak się trafi dobry.

będe wdzięczny za komentarz

ps. czy kupic Venice 3000 oem i jakiś dobry wentyl czy na boxie tez da radę trochę podkręcić ?

Edytowane przez petrumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lecz nawet gdy się kręci asynchro to trzeba się bawić dzielnikami pamięci czyż nie?

1533114[/snapback]

po to sa dzielniki, zeby ustawic asynchro. Edytowane przez madek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi