Skocz do zawartości
tburdzy

Nowa Karta - I Rozczarowanie

Rekomendowane odpowiedzi

cze, mam pytanie otoz kupilem sobie nowa karte graf. nvidia geforce 6600 256mb (poprzednia to nvidia geforce 4 64mb) i odpalilem FarCry, gra chodzi ogolnie szybciej i lepiej wyglada, ale ogolnie dachy, kamienie i inne rzeczy ktore zminiaja kolor zaleznie z ktorej stony sie na nie patrzy(efekt odbicia slonca) sa zabardzo wyblakle i nie mam odbic lustrzanych w wodzie. Za karte dalem okolo 800zl. moze mam cos zrobic z karta albo ze sterownikami. dziex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze, mam pytanie otoz kupilem sobie nowa karte graf. nvidia geforce 6600 256mb (...) Za karte dalem okolo 800zl

1532116[/snapback]

6600 za 800 zł??? :blink: a nie przypadkiem 6600gt??

a tak ogólnie to pomyśl nad aktualizacją sterów do mobo i grafy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jak miełem 9000pro to miłem 8000pkt w 3dmarku 2001se, a jak zamieniłem na 9500 (bez zmieny sterów) miałem 7000, a po 10500... Chłopie zmień stery i napis w sygnaturce. (raz na allegro widziełem GF 4 FX 6200 :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet żal komentowac ten zakup

po kiego te 256mb?? nie lepiej wpierw spytac ludzi którzy sie ciut znają a potem kupować?

1532219[/snapback]

W takim Gdańsku, na przykład, w sklepach komputerowych sprzedają karty Leadtek A6600TD (GF 6600) TYLKO w wersjach z 256MB - różnica pomiędzy wersją 128MB a 256MB to 15zł i okazało się, że nikt wersji 128MB nie kupował, to przestali sprowadzać.

Pisząc "w sklepach komputerowych" mam na myśli głównie punkty w Gdańsku Wrzeszczu, w których ceny są najbardziej ludzkie z gdańskich (np: GF6600 256MB za 539zł), a nie o punktach gdzie marża zabija, jak np. Vobis itp ;-)

Cena, o której wspomniał tburdzy faktycznie wskazuje na GF6600GT, i tam pewnie też różnica pomiędzy wersjami 128MB a 256MB jest znikoma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi