Skocz do zawartości
mat_zab

Jaki culer do ATHLONA 1200 ????????????????

Rekomendowane odpowiedzi

Mam procesor Athlon 1200 i Culer SPIRE BIG ROC mam temperature na procesorze jaieś 65C to troche dużo niewiem jaki byłby najlepszy culer tak do 100zł żebu schłodził mój procesor tak do 50C. Procesor nie jest podkręcany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam Spire big rock i mam w lecie max. 50stopni na full load na kreconym athlonie.Powinienies raczej popracowac nad cyrkulacja bo jak masz zla cyrkulacje to nawet ci Volcano nie pomoze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam Spire big rock i mam w lecie max. 50stopni na full load na kreconym athlonie.Powinienies raczej popracowac nad cyrkulacja bo jak masz zla cyrkulacje to nawet ci Volcano nie pomoze

Święta racja !!! Poza tym rozważ Titana, bardzo dobry cooler za małą kase (50zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dolaczam sie do glosu Nyny

Jak zamkniesz obudowa, a nie masz cyrkulacji "kominowej" to Ci faktycznie nawet dobry i wydajny cooler niewiele pomoze

zamontuj wentyle : z boku (minium 1, lepiej2)) nawiew na proca, nawiew na grafe i PCI

zasysacz z dolu w przodzie budy, lub z samego przodu

wyciagowy z tylu pod zasilaczem

wyciagowy u gory, miedzy zasilaczem a napedami

taki uklad jest wydajny, tyle ze wentyle lepiej na 7V puscic, zeby uszy nie zwiedly :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Titan TTC D5TB ,tani ,zostanie ci na wentylatory do obudowy i niezłą ilość piwek. Jeżeli będzie przyzwoita wentylacja budy to nie powinno skoczyć powyzej 50* . Ja mam ten cooler , temp : 45.5* proc ,34* płyta ,UD agent w tle

Podobno ten Volcano 7 nie jest zbyt cichy ,nie wiem dokładnie bo go nie słyszałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dolaczam sie do glosu Nyny

Jak zamkniesz obudowa, a nie masz cyrkulacji "kominowej" to Ci faktycznie nawet dobry i wydajny cooler niewiele pomoze

zamontuj wentyle : z boku (minium 1, lepiej2)) nawiew na proca, nawiew na grafe i PCI

zasysacz z dolu w przodzie budy, lub z samego przodu

wyciagowy z tylu pod zasilaczem

wyciagowy u gory, miedzy zasilaczem a napedami

taki uklad jest wydajny, tyle ze wentyle lepiej na 7V puscic, zeby uszy nie zwiedly :)

Widzę, że dobrze kombinuje ze swoją cyrkulacją. Mam 80*80 pod zasilaczem wyrzucający powietrze, wlot z przodu na dole 80*80, a w weekend robię dziurki na bok wlot 80*80 i na górę wyciąg 80*80 :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja myślę że cooler jest dobry tylko może źle założony albo wentylator ma jakieś małe obroty, posmatuj pier pastą i wtedy zobacz

kumpel miał niegdyś źle założony i ponowne założenie pomogło

co do mojego proca to chyba ciężko będize znaleźć osobę której proc wydziela więcej ciepła od mojego bo mój tak gdiześ w granicach 95 W

a chłodzę go Spire 5U213C1H3G

i mam od 50-60 Stopni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm skoro tak twierdzisz ,nie znam tego spire. No to sytauacja się klaruje ,to nie moze być wina coolera ,tylko coś innego. Może słaba wentylacja obudowy ,kiepska pasta ,albo słaby docisk radiatora ,może wentyator nie kręci się z takimi obrotami jak powinien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym tam był za titanem cichy, dobrze chłodzi, tani dokupisz jeszcze dobrą paste i jazda :D

tak tylko że titan kosztuje w granicach 50

a ja za 40 mam Spire który chłodzi o niego lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm skoro tak twierdzisz ,nie znam tego spire. No to sytauacja się klaruje ,to nie moze być wina coolera ,tylko coś innego. Może słaba wentylacja obudowy ,kiepska pasta ,albo słaby docisk radiatora ,może wentyator nie kręci się z takimi obrotami jak powinien.

ja na tym za 45 zeta spire miałem zamkniętą obudowę i na tym procu miałęm 50 stopni max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na tym za 45 zeta spire miałem zamkniętą obudowę i na tym procu miałęm 50 stopni max

tylko że teraz mam podniesione napięcie i stąd wynika wyższa temp na tym nowszym spire

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam procesor Athlon 1200 i Culer SPIRE BIG ROC mam temperature na procesorze jaieś 65C to troche dużo niewiem jaki byłby najlepszy culer tak do 100zł żebu schłodził mój procesor tak do 50C. Procesor nie jest podkręcany.

kumpel kupil sobie ostatnio Colrfula "First eye" (radiator z miedzi) za 70 pln i u niego temp na procku (D.650@850 1.70V) nie przekracza 36* takze chyba to nie glupi pomysl :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem. Przyjżałem się temu Big Rock. Nie ma on wkładki miedzianej ,radiatror ma niezły ,gęsto użebrowany,wentylator raczej kiepski ,do tego na 100% ten cooler jest głośniejszy od titana. Co do wydajności ,wydaje mi się ,ze będzie porównywalna z titanem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...