Skocz do zawartości
JORDAN22

Mój "wypasiony" Samochód

Rekomendowane odpowiedzi

berkut napisał(a):

Ja juz prawie naprawilem swoj woz, tera bedzie 1bar doladowania, 1.3 bar overboost :mrgreen: 180/200bhp :mrgreen: przy 900kg wozu to to jest kosmos :P

1544188[/snapback]

ładnie ;] a co za silnik/samochód posiadasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hydrauliczne popychacze od dolotu przemielilo - znana wada cvh

To cos kara wiekszosc samochodoow jakie mozna spotkac na drogach @ stock, na 1 bar trzeba zdrowo sie nameczyc i dopiero przygotowane wozy sa lepsze...

nie trzeba juz sztywniejszego bo i tak jest twarde i niskie, a tak jak jest mi syci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przez ponad rok byłem posiadaczem nie pozornego Volvo (karawany :))

Volvo picture przód

Volvo Picture tył

Need for volvo

Ale w tej chwili jestem posiadaczem innego volvo. Szkoda mi trochę tamtego autka bo się przyzwyczaiłem.

W tej chwili:

New Volvo

New Volvo 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

berkut napisał(a):

wlasnie odpalilem moje malenstwo, chodzi calkiem calkiem ale wymaga jeszcze pieszczot

teraz robie hamulce i jade ustawic mieszanke

1546531[/snapback]

Berkut tylkko nie przesadź z doładowaniem bo powyżej 1 bara seryjne tłoki kończą żywot w misce olejowej :D No chyba że masz kute to respecta :] A co tam w elektronice nadłubałeś że możesz boost'a zmieniać?? Masz jakiego piggy backa czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam totalnie zakty silnik i moge ladowac i 1.5 bar (albo i wiecej ale T3 konczy zywot przy 1.5), lepsze paliwo i jeszcze wiecej, ale teraz to juz bardziej oplaca sie wydech zmienic niz doladowanie robic.

Zadnego piggyback'a, zchipowany komputer od Ahmeda Bajou (jesli dobrze pisze). Wspaniale urzadzenie. A KE-Jettronic radzi sobie ok.

Samochod jezdzi... za dobrze. W ruchu drogowym az ciezko sie poruszac bo wkreca sie doladowanie i rwie jak glupii. Musze go na nowo wyczuc. Jutro go zmierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swatkat napisał(a):

Pali ile musi, to nie istotne przy tego typu sprzęcie, ma mieć buta i już :]

1547788[/snapback]

Sie rozumie.

Po prostu mnie to interesuje.

Podejrzewam, ze jak sie robi taki samochod to gdzie w garazu musi stac drugi zwyklacz oszczedny.

Bo nie wyobrazam sobie jezdzic po zakupy fordem 88 rok, ktory mi zjara 15 litrow wachy chocbym to mial zrobic w rekordowym tempie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres napisał(a):

Sie rozumie.

Po prostu mnie to interesuje.

Podejrzewam, ze jak sie robi taki samochod to gdzie w garazu musi stac drugi zwyklacz oszczedny.

Bo nie wyobrazam sobie jezdzic po zakupy fordem 88 rok, ktory mi zjara 15 litrow wachy chocbym to mial zrobic w rekordowym tempie.

1547798[/snapback]

Hehe święta racja, moja totalnie seryjna Brava 1,2 16V pali mniej od mojego maluszka dłubniętego na jakieś 35HP z większymi dyszami, wałkiem, zaworami od cc700 i innymi polepszaczami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

~8 litrow przy emeryckim tepie i absolutnym braku doladowania

~10 litrow jak sie jezdzi po prostu normlanie, nie butujac za mocno, nie uzywajac doladowania

~25 litrow jak leci doladowanie

to jest '86 Ford :P

Daloby sie znacznie mniej palic gdybym mial inny uklad wtryskowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi