ith Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Witam, Postanowilem wymienic sobie komputerek - oto co wybralem: Asus P5ND2-SLI Deluxe nVidia nForce4 Intel Pentium 4 630 (S775) 3.00 GHz HT (2MB cache) BOX Wiadomo BOX'owy wiatrak idzie do kosza ale to niewazne. Moja prosba - prosze o wypowiedzi czy dobrze wybralem i jakie tamy do tego wsadzic... ja osobiscie mysle o PDP Patriot Dual XBL 2x 512MB DDR2 700MHz ale prawde mowiac na ramach sie za dobrze nie znam ;) PS. Moze zle wybralem lokalizacje postu (w zasadzie chodzi mi o pomoc przy wyborze DDR2, ale chcialbym dowiedziec sie tez nieco o opiniach odnosnie nForce4 Intel edition...) Z gory dzieki za pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeinXor Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Cześć. Jak na mój gust całkiem niezły zestawik się szykuje :rolleyes: pdp patriot sa bardzo dobrymi pamieciami ale jak narazie malo rozpowszechnione w polsce. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) Osobiście użytkuje pamięci Kingston HyperX KHX5400D2K2/1G, czyli DDR2 675 MHz (PC2-5400), 2 kości po 512 MB (dual channel), przepustowośc 5,4 Gb/s. Procesor mam Intel Pentium 4 640 (3,2 GHz) i płytę główną Abit AA8XE Fatality. Bardzo cenie sobie wydajność pamięci, jednak przy zakupie pamięci musisz pamiętać o częstotliwości z jaką będą pracowały. Procesor ma zablokowany mnożnik, więc jeśli chcesz pracować z większa częstotliwością niż 533 MHz to trzeba podkręcić FSB. P.S. Jak już będziesz miał tego P4 630 to zmień sobie w rejestrze w Win żeby używał 2MB cachu L2. Edytowane 6 Lipca 2005 przez vtg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ith Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Prawde mowiac do konca niewiem jak pentiumy "dzialaja" Rozumiem przez wewnetrzne FSB 800MHz ze normalny mnoznik to 400MHz... a moze inaczej? Czyli kupujac te Patriot'y ktore moga miec czestotliwosci 667MHz lub 533MH powinienem podladowac FSB do 533?!? cos mi tu nie lezy ;) vteg dzieki za podpowiedz apropos L2 :) PS. Masz windowsa XP 64? Jesli tak to czy dziala to bez problemow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtg Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 PS. Masz windowsa XP 64? Jesli tak to czy dziala to bez problemow... 1534096[/snapback] Nie mam WinXP 64, narazie mi nie potrzebny. Może jak znajdę troszkę wolnego czasu to sobie zainstaluje, tak tylko zeby zobaczyc co to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...