Kml Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Mam daną płytkę i 2000+ na którym mam 43'C tak więc może bym go podciągnął ale niewiem ile moge dać v na procku ile jest bezpiecznie?? :roll: jeżeli ktoś podkręcał tą płytkę to prosze o rade także na temat napięcia na innych podzespołach :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Ile FSB?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 IMHO bez sensu takie pytania, dla każdej konfiguracji granica możliwości znajduje się w innym miejscu więc jak sam nie przetestujesz, to nikt Ci nic sensownego nie powie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Ale niektórzy są zieloni w tych klimatach i się boją że im komp padnie. Bierz daj koło 145 a potem próbuj co jeden póki się winda przestanie ładować. Ja na swoim Xp2000 osiągnąłem max 153fsb bez zmiany mnożnika czyli koło 1910mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 spoko kapuje co i ile fsb ale niewiem co z napięciem na procku :roll: kiedy zwiększać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Zwiększaj kiedy przestaje być stabilnie lub ----> zwiększ od razu na maxa (1,85) i kręć dopuki temp przy max obciążeniu bedzie mniejsza niż 60 - 65 C - a potem obniż napięcie do stabilnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Zwiększaj kiedy przestaje być stabilnie lub ----> zwiększ od razu na maxa (1,85) i....Na tej płycie minimum można podnieść na 1,9V a max na 2,1V... ale ja na twoim miejscu nie próbował bym na więcej niż +5% (1,9V) bo to i tak dużo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 A jak mam 1.95 teraz bez kręcenia?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 no i po co? tylko żywotność procka skrucisz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Jaki masz BIOS :?: :!: Spróbuj zmienić bios na F6 lub F7 jeśli F7 jest dostępny :?: U mnie na GA-7VAXP nowy BIOS F6 obniżył napięcie z 1,85V na 1,75V 8O :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Hey ja mam F11 !!! i co z tym fantem robić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Na płycie F10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Fuck teraz sie kapłem że mamy inne płyty!!! :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 18 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2002 Mam GA-7VRXP i Athlona 2000+ maksymalnie udało mi sie z niego wycisnąć 1850 Mhz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 aczym sie rozni GA-7VRXP od GA-7VAXP bo chce kupic cos pod mojego athlonka i niwiem co by tu wybrac a potrzebuje dobra plyte do krecenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 aczym sie rozni GA-7VRXP od GA-7VAXP bo chce kupic cos pod mojego athlonka i niwiem co by tu wybrac a potrzebuje dobra plyte do krecenia Jak zalezy ci na podkręaniu to kup se epox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 hehe, ale ten topic poziomu nabrał... bedę odpowiadał w punktach, ale nie pokolei, więc wybierzcie sobie odpowiedź pasującą do pytania... 1. dla mobo GA-7VRXP nie ma biosu F11, chyba, że jakiś nieoficjalny znalazłeś... 2.jak chcesz się dowiedziec czegos o tych płytkach to użyj opcji szukaj, bo było o tym TYLE, no i jeszcze troche... :) 3. chyba żeś coś przesadził z tymi napięciami... przeciez masz mozliwość zmiany o 5%, 7.5%, 10%... więc cos w stylu 2.1V to raczej odpada... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 zalezy mi na cenie , niewiem ile kosztuje ten epox i o jaki modeu mowisz a na http://www.tomshardware.pl/mainboard/02q4/...7/kt400-20.html napisali ze gigabite jest najlepszy go krecenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Epox 8K9A - 470zł Epox 8K9AI - + LAN 490zł Epox 8K9A2+ - raid lan świecące bajery ciągle go nie ma w Polsce czekam i mam nadzieję że się doczekam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Dla VRXP jest F11(bo go posiadam) i jest oficjalny (do sciagniecia ze strony Gigabyte) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 dru&d jak nie ma F11 co ty piszesz na oficjalnej stronie gigabyte do sciagniecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 sorki, ale ja używam tego programiku og Gigabyte'a Bios Flash i tam jak wezmę na updeat i źródło internet to najnowszy pokzauje mi F10 i to mnie zmyliło... najwyraźniej jeszcze pliczków nie podmienili... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Hey a czy zmiana biosu z F10 na F11 może mi pomóc z problemem który mam z pamięcią przepuszcza mi 840MBs :-( i mam beda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 i w jaki sposób wrzucacie nowy bios do tej płyty tym programikiem Gigabyte'a Bios Flash ??? i zpoziomu win czy dosa??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 i w jaki sposób wrzucacie nowy bios do tej płyty tym programikiem Gigabyte'a Bios Flash ??? i zpoziomu win czy dosa??? to jest programik pod Windowsa, ktory dostajesz standardowo na płytce z oprogramowaniem... chyba nie ma prostszego sposobu aktualizacji biosu niż ten... :) a czy pomoże... trudno poiwedziec, sprobowac mozesz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 czemu ten strach? jak dasz po trochu napiecie i komp ci nagle sie nie odburzy to poczekaj jak procek ostygnie i dawaj. te plyty Gigabyte maja DualBios ktory ci przywroci stan uzywalnosci... a jak o 0.05V podskoczysz za wysoko to procek chyba raczej nie splonie :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 i w jaki sposób wrzucacie nowy bios do tej płyty tym programikiem Gigabyte'a Bios Flash ??? i zpoziomu win czy dosa??? Zmieniam Bios z poziomu dos'a! W ten sposób: 1. Tworzę dyskietkę startową... 2. Ściągam Bios'a ze stronki www.gigabyte.com.tw 3. Rozpakowuję i zgrywam na dyskietkę (pkt. 1) 4. Reset kompa, z dyskietki uruchamiam program flash...(dołaczony razem z Bios'em), 5. Wpisuję nazwę ściągniętego Bios'a i Enter. I to wszystko... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marqs Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Mam troche inne pytanie odnosnie plyty GA-7VRXP. Chce kupic pod nia Athlona XP 2400+. Moze ktos wie czy to razem zagra? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Mam troche inne pytanie odnosnie plyty GA-7VRXP. Chce kupic pod nia Athlona XP 2400+. Moze ktos wie czy to razem zagra? Najlepiej sprawdzić specyfikacje tej płyty na stronce Giga-Byte'a. Link masz powyżej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Najnowszy bios sprawia ze ga7vrxp poprawnie podaje nazwe 2400 wiec chyba razem wspolgra.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...