=Dawid= Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Witam! Proszę o pomoc w wyborze pamięci. W grę wchodzą tylko te dwa rodzaje na lepsze nie mam kasy, są to: - 2 sztuki Kingston DDR 512MB PC-400 (KVR400X64C25/512) CL2.5 - cena 472,- http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6813 lub - komplet GeIL 2 x 512MB PC-400 CL2.5 - cena 464,- http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10633 Płyta Epox 8K9A która nie ma duala, chyba to nie będzie przeszkadzać że wsadziłbym kości przeznaczone do duala (te GeIL) do płyty która go nie obsługuje?. W przyszłości planuje i tak wymianę płyty głównej i procesora na Athlona 64, dlatego specjalnie biorę PC-400. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Bierz Geile, przynajmniej dostaniesz ładne radiatorki ;) Tylko czemu w komputroniku?? NA PEWNO znajdziesz taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TTET Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Zdecydowanie GEIL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Z tych dwóch opcji ja bym wybrał Geil, a co do komputronika to troszkem drogo tam stoją, proponuję http://arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=3...tid=3&grupa=433 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek02 Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) ja bym na twoim miejscu bral hynixy za 190zl za 512mb sa niezle do podkrecania a jak nie to te geile ale one nie sa najlepsze do krecenia Edytowane 6 Lipca 2005 przez Maciek02 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=Dawid= Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Dzięki, wybiore GeILe na arest.pl rzeczywiście dobra cena :D. Nie bedzie problemu że narazie wsadze je do płyty bez duala?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 nie bedzie, wykorzystasz je lepiej w przyszlosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 te geile w wiekszosci sa na hyniksach d43 nowa serie robia tez na winbondach utt bh5! problem w tym ze musial bys zobaczyc na wlasne oczy te pamieci zeby sprawdzic czy sa na winbondach;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) hehe raczej rzadko sie trafiaja te zwykle geile niebieske na d43 albo winbondach!:/ przewaznie te geile to jedna wielka kichaa!!!!! ja bym wolal kupic d43 albo kingmax hardcore za taka cene:) lub samsung tccc albo jakies twinmosy na winbondach bo ostatnio czesto na nich sa:) a nie badziewne geile!!!!! albo te kingstony to tez jedna wielka lipa nie patrzcie na prodeucenta pamieci tylko na jakich kosciach sa!!! :) Edytowane 7 Lipca 2005 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) hehe raczej rzadko sie trafiaja te zwykle geile niebieske na d43 albo winbondach!:/ przewaznie te geile to jedna wielka kichaa!!!!! ja bym wolal kupic d43 albo kingmax hardcore za taka cene:) lub samsung tccc albo jakies twinmosy na winbondach bo ostatnio czesto na nich sa:) a nie badziewne geile!!!!! albo te kingstony to tez jedna wielka lipa nie patrzcie na prodeucenta pamieci tylko na jakich kosciach sa!!! :) 1535211[/snapback] z tego co wiem te geile sa na hyniksach d43/d5 infineonach b5 i winbondach bh5 utt ale wiekszosc jest wlasnie na d43... (gadalem z dystrybutorem) kingmaxy hc sa znacznie drozsze niz geile value albo twiny sp a to ze cos jest na winbondach utt wcale nie znaczy ze musi sie dobrze krecic (utt = untested) co do kingstonow przeciez to bardzo dobre pamieci dla uzytkownikow ktorych oc nie interesi oni chca to wsadzic i uzywac a nie katowac V;) zreszta kingstony value tez kiedys byly na winbondach;) trzeba kombinowac tak zeby bylo tanio i dobrze;) Edytowane 7 Lipca 2005 przez Amd_Powered Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 jeszcze nie widzialem winbondow ktore by sie nie krecily chyba ze z powodu braku woltow!a winbond to winbond;) a zwykle geile sa fatalne do OC juz nie raz zlyszalem ze ktos to kupil i przeklinal ze to kupil! pozdro;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 jeszcze nie widzialem winbondow ktore by sie nie krecily chyba ze z powodu braku woltow!a winbond to winbond;) a zwykle geile sa fatalne do OC juz nie raz zlyszalem ze ktos to kupil i przeklinal ze to kupil! pozdro;) 1535306[/snapback] jak juz pisalem nie kazdy ma dfi;) nie slyszales zeby sie slabo krecily? to poczytaj:) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=127937 czego ty wymagasz od tych geili przeciez to sa budzetowe pamieci:P jak np value kingstona albo corsaira chcesz miec pewnosc ze sie bedzie krecilo to dokladasz troche hajsu i kupujesz khxy 3200 bez A;) albo inne badziewie;P to tak jak by wymagac od malucha zeby jechal 200;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) 235zł za 512 geil value TwinMOS 1A4T 512 MB PC 3200 BOX 210 zł tu masz na winbondach pamieci tansze i nie mow ze te geile sa dobre bo to wedlug mnie marne pamieci a do OC to sie nie nadaja te gaile tak samo kingstony zwykle! i lepiej kupic np taki etwinmosy jak podalem, i sa tansze! zreszta na alegro mozna fajne pamieci kupic taniej niz te geile bo fajne geile to sa np ultraX a nie value:] a jak ktos nie chce krecic pamieci to lepiej oemki kupic i szkoda kasy na te geile value! i Geil to nie maluch w srud pamieci, a tez robi badziewie typu GEIL VALUE! ale jak twierdzisz ze slabo sie kreca winbondy to nie ma o czym rozmawiac :blink: Edytowane 7 Lipca 2005 przez Pixelik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snow131 Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Nie chcę zakładać nowego topika to podczepię się pod ten. Mianowicie mam obecnie 2x256 DDR Corsair i chciałbym powiększyć to do 1GB. Myśle nad dokupieniem jednej kości 512 ponieważ gdybym chciał wymienić na 2x512 za dużo by mnie to kosztowało w porównaniu ze wzrostem wydajności... I właśnie jaka będzie różnica pomiędzy 2x256+512 vs 2x512? Zaóważalna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 taka będzie różnica że nie będziesz miał duala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snow131 Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Dzięki za wyczerpującą odpowiedz:D Ale chodzi mi o to czy będzie to odczówalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Zależy jaka masz platformę..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snow131 Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 ehh AMD:> Płyta Abit Nf7S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 na tym nie poczujesz różnicy, niektórzy mówią co prawda o jakichś 2-3%, ale to chyba mit, K7 nie ma dual chanela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Kupilem narazie 1 kość tych pamięci i z tego co pokazuje Sandra są na Winbondach :) za 2-3 miesiące kupno 2 takiej kości, ciekawe czy znowu trafie na Winbondy czy na cos innego :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 polecam GeIL'a, sam mam i chodzą bardzo dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 ja mam te http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6971 i jak dostanę nowy procek AMD 64 (venice) to sprawdzę czy się kręcą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Ja mam te GeIL 2 x 512MB PC-400 CL2.5. Mialem jedna kosc Geila 512MB, ktorej nie moglem zmusic do pracy na CL2. Teraz wymienilem sobie ja na te same Geile tylko sprzedawane jako dual channel i chodza z timingami 2-3-3-5. Nie sa to jakies wypasione pamieci, ale mysle ze dla zwyklego usera nie bawiacego sie w ostre O/C sa wystarczajace. Dodam jeszcze, ze nie mialem z nimi dotad zadnych problemow co tez jest dla mnie wazne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Te Geile CL2,5 w połaczeniu z A64 to totalny syf i nie polecam ich nikomu. Przy dzielniku 1:1 jako tako się kręcą (u mnie 240Mhz), no i co z tego jak przy wiekszych dzielnikach chodzą maksymalnie na 200Mhz a jedyne co można zrobić to ustawić je na 2-2-3-5 i to wszystko. Jedyną ich (raczej wątpliwą) zaletą są ładne radiatorki i nic pozatym. Powiedział bym że do zabawy w OC razem z A64 nie nadają się wogóle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...