Skocz do zawartości
michalak

Mały wynik na radeonie 9700Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie wczoraj kupilem tego radka od sapphire. Zapuściłem 3Dmarka2001 i wynik 8769 punktów. To troche mało. Jak wykręce procka na 1,6 Ghz to jest możliwość aby 10K punktów mieć??

Wynik totalna porazka, pewnie powodem jest ECS, ja na R9000 Pro mam sumie nie bardzo duzo mniej bo 6763 czy jakos tak. A to wcale taka wielka roznica nie jest, przy takiej karcie i procku jak na moj gust powinienes miec ze 12000. Acha podstawowe pytanie reinstalowales Winowsa? Jaka karte miales poprzednio, jesli NVIDIA jakikolwiek model to musisz zreinstalowac Winde, wynik na pewno podskoczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na R9000 Pro mam sumie nie bardzo duzo mniej bo 6763 czy jakos tak. A to wcale taka wielka roznica nie jest, przy takiej karcie i procku jak na moj gust powinienes miec ze 12000. Acha podstawowe pytanie reinstalowales Winowsa? Jaka karte miales poprzednio, jesli NVIDIA jakikolwiek model to musisz zreinstalowac Winde, wynik na pewno podskoczy

Co do twojej grafy SpiderMAN jakiej firmy masz tego Radka??Ja w 3D Marku mam 7800.Co do tego Radka 9700PRO to zgadzam sie z powyższym powinieneś mieć powyżej 10k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie przeciez jego proc to Willamate (chyba tak sie pisze) jest za slaby by wykorzystac taka karte! Jak bys sobie kupil P4 1.8 to bys mial 10k z palcem w [gluteus maximus] a tak nie licz na wysokie wynikiLudzie przeciez jego proc to Willamate (chyba tak sie pisze) jest za slaby by wykorzystac taka karte! Jak bys sobie kupil P4 1.8 to bys mial 10k z palcem w [gluteus maximus] a tak nie licz na wysokie wyniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres dobrze mówi. Proc napevno nie obniża tego wyniku w takim stopniu (owszem Northwood mile widziany). Ta karta z PII 266MHz miała 2500ptk !!

Reinstalka windy na poczekaniu. Format nie jest konieczny lecz lepiej przeczyść ręcznie wszystko co niepotrzebne przed tą reinstalką.

Nie viem jaki to ECS, ale z doświadczenia wiem, że jakaby to nie była płyta ECS`a to zawsze zaniża wyniki w porównaniu np. do takiego ASUSa.

Fast Write włączysz w biosie lub RivaTunerze.

37-38MHz dla PCI nie jest groźne. Jak ja podkręcam to czasem wchodze powyżej 40MHz 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektorzy pisza, ze probleme jest procek. Nie sluchaj takich wypowiedzi. Na tym sprzecie spokojnie ponad 10k bedziesz mial. Jezeli nie posluchasz rad co do reinstalki windy to juz wiecej o nic nie pytaj.

Heh witam :) po przerwie( wkoncu ) , i zgadzam sie Reisntal i bedzie chodzilo dobrze , mysle ze ograniczeniem dla Radeona 9700 pro bylby proc kolo 1 gh .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Przekonalismy go

Oby tylko wyciagnal lepszy wynik , bo nas pozabija :) , a tak na powaznie to za te pierwsze P4 Intela bym powystrzelal , byly wielka kupa i wiele osob niestety kupilo je za wielka kase , do tego polaczenie z ECsem i mamy bombe atomowa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektorzy pisza, ze probleme jest procek. Nie sluchaj takich wypowiedzi. Na tym sprzecie spokojnie ponad 10k bedziesz mial. Jezeli nie posluchasz rad co do reinstalki windy to juz wiecej o nic nie pytaj.

Ale gdyby mial northwooda to by juz teraz mial o jakies 500pkt wiecej, a northwooda by jeszcze wykrecil i bez reinstalki mialby ponad 10k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO więć wynik na standart FSB 100, jest taki sam, toćka w toćke 8869. I musze znowu OFFICA i reszte instalować. ALe podkręce do 1,6GHz

Hmm moze cos stery do grafy sa nie tak ? Zobacz jakie masz ustawienia jakosci obrazu ( wylacz FSAA) , sciagnij najnowsze stery ze stronki producenta .

Niestety nic wiecej nie pomoge, moze jeszzce zobacz utawienia w Biosie , zaisntaluj najnowszego Biosa .

Aha ten Intel wspaniala kur... firma .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...