michalak Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Witajcie wczoraj kupilem tego radka od sapphire. Zapuściłem 3Dmarka2001 i wynik 8769 punktów. To troche mało. Jak wykręce procka na 1,6 Ghz to jest możliwość aby 10K punktów mieć?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Witajcie wczoraj kupilem tego radka od sapphire. Zapuściłem 3Dmarka2001 i wynik 8769 punktów. To troche mało. Jak wykręce procka na 1,6 Ghz to jest możliwość aby 10K punktów mieć??Wynik totalna porazka, pewnie powodem jest ECS, ja na R9000 Pro mam sumie nie bardzo duzo mniej bo 6763 czy jakos tak. A to wcale taka wielka roznica nie jest, przy takiej karcie i procku jak na moj gust powinienes miec ze 12000. Acha podstawowe pytanie reinstalowales Winowsa? Jaka karte miales poprzednio, jesli NVIDIA jakikolwiek model to musisz zreinstalowac Winde, wynik na pewno podskoczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Pewnie tak niski wynik to przyczyna twojego konfigu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 miałem przed tym karte NVIDI. Tera zainstalowałem ATI. Nie chce mi sie reinstalować WINDY, bo trzeba będzie od nowa instalowac wszystko(OFICE, WINGATE, itd.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 a jak włączyc FAST WRITES Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Musisz reinstalowac windowsa. Nie masz wyjscia. A wina takiego wyniku to takze procesor(0,18um, 256L2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Reinstalka windy obowiazkowa, plus przydaloby sie wykrecic bardziej procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 wykręce procka na 1,6 ale boje sie o PCI będzie coś koło 38-37. A poza tym mam formatować dysk, czy moge włożyć płytke WINDOWS Xp i wybrać REINSTALACJA??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Niestety też miałem nVidie a jak przeszedłem na ATI to też karta nie funkcjonowała prawidłowo, dopiero jak zreinstalowałem winde i zaistalowałem nowe stery było w porzo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 ja na R9000 Pro mam sumie nie bardzo duzo mniej bo 6763 czy jakos tak. A to wcale taka wielka roznica nie jest, przy takiej karcie i procku jak na moj gust powinienes miec ze 12000. Acha podstawowe pytanie reinstalowales Winowsa? Jaka karte miales poprzednio, jesli NVIDIA jakikolwiek model to musisz zreinstalowac Winde, wynik na pewno podskoczyCo do twojej grafy SpiderMAN jakiej firmy masz tego Radka??Ja w 3D Marku mam 7800.Co do tego Radka 9700PRO to zgadzam sie z powyższym powinieneś mieć powyżej 10k. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbdrag Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 po przejsciu z karty gf lub podobnej na radka trzeba obowiązkowo robic format wszystko instalowac od nowa to jest twój błąd. ja jak z 3dfx przechodziłem na radka to nie mogłem połapac się z komputerem.pozd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 reinstall windy konieczny, u mnie byl wzrost z 6000 na 9600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Niektorzy pisza, ze probleme jest procek. Nie sluchaj takich wypowiedzi. Na tym sprzecie spokojnie ponad 10k bedziesz mial. Jezeli nie posluchasz rad co do reinstalki windy to juz wiecej o nic nie pytaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Ludzie przeciez jego proc to Willamate (chyba tak sie pisze) jest za slaby by wykorzystac taka karte! Jak bys sobie kupil P4 1.8 to bys mial 10k z palcem w [gluteus maximus] a tak nie licz na wysokie wynikiLudzie przeciez jego proc to Willamate (chyba tak sie pisze) jest za slaby by wykorzystac taka karte! Jak bys sobie kupil P4 1.8 to bys mial 10k z palcem w [gluteus maximus] a tak nie licz na wysokie wyniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Kaeres dobrze mówi. Proc napevno nie obniża tego wyniku w takim stopniu (owszem Northwood mile widziany). Ta karta z PII 266MHz miała 2500ptk !! Reinstalka windy na poczekaniu. Format nie jest konieczny lecz lepiej przeczyść ręcznie wszystko co niepotrzebne przed tą reinstalką. Nie viem jaki to ECS, ale z doświadczenia wiem, że jakaby to nie była płyta ECS`a to zawsze zaniża wyniki w porównaniu np. do takiego ASUSa. Fast Write włączysz w biosie lub RivaTunerze. 37-38MHz dla PCI nie jest groźne. Jak ja podkręcam to czasem wchodze powyżej 40MHz 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 tutaj windows ogranicza kartte jak pokombinujesz to usun tylko katalog windy i zainstaluj wiekszosc rzeczy bedziesz mial na dysku ale trzeba sie pozbyc jakichkolwiek sladow nvidi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Niektorzy pisza, ze probleme jest procek. Nie sluchaj takich wypowiedzi. Na tym sprzecie spokojnie ponad 10k bedziesz mial. Jezeli nie posluchasz rad co do reinstalki windy to juz wiecej o nic nie pytaj. Heh witam :) po przerwie( wkoncu ) , i zgadzam sie Reisntal i bedzie chodzilo dobrze , mysle ze ograniczeniem dla Radeona 9700 pro bylby proc kolo 1 gh . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 o ile ecs może zaniżać wyniki??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 o ile ecs może zaniżać wyniki??? Mysle ze nie duzo( a na pewno nie tyle co michalakowi ) , chyba ze mobo jest walnieta . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 W takim przypadku może kilkaset poonktów zaniżać. Jak kolega wymienił ECS K7S5A na MSI KT3 Ultra2 to przybyło mu 450ptk 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 ok robie format dysku, nara na pare godzin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 :) Przekonalismy go Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 ok robie format dysku, nara na pare godzin Oki tylko powiedz pozniej z jakim skutkiem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 :) Przekonalismy go Oby tylko wyciagnal lepszy wynik , bo nas pozabija :) , a tak na powaznie to za te pierwsze P4 Intela bym powystrzelal , byly wielka kupa i wiele osob niestety kupilo je za wielka kase , do tego polaczenie z ECsem i mamy bombe atomowa . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 No i głównie dlatego przeszedłem na strone AMD. Gdyby nie Wiliamette to może wymieniłbym PIII na P4, a nie Athlona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 NO więć wynik na standart FSB 100, jest taki sam, toćka w toćke 8869. I musze znowu OFFICA i reszte instalować. ALe podkręce do 1,6GHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Niektorzy pisza, ze probleme jest procek. Nie sluchaj takich wypowiedzi. Na tym sprzecie spokojnie ponad 10k bedziesz mial. Jezeli nie posluchasz rad co do reinstalki windy to juz wiecej o nic nie pytaj. Ale gdyby mial northwooda to by juz teraz mial o jakies 500pkt wiecej, a northwooda by jeszcze wykrecil i bez reinstalki mialby ponad 10k. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 NO więć wynik na standart FSB 100, jest taki sam, toćka w toćke 8869. I musze znowu OFFICA i reszte instalować. ALe podkręce do 1,6GHz Hmm moze cos stery do grafy sa nie tak ? Zobacz jakie masz ustawienia jakosci obrazu ( wylacz FSAA) , sciagnij najnowsze stery ze stronki producenta . Niestety nic wiecej nie pomoge, moze jeszzce zobacz utawienia w Biosie , zaisntaluj najnowszego Biosa . Aha ten Intel wspaniala kur... firma . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 podkręciłem na 1,54 Ghz i jest 9800 3dmarków. A sterowniki mam te dostarczpne z płytą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 podkręciłem na 1,54 Ghz i jest 9800 3dmarków. A sterowniki mam te dostarczpne z płytą Zmien se podpis. Juz nie masz 4500 3dmarkow :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...