Skocz do zawartości
Zielek

Przeglądarki Internetowe

Sonda na najlepsza przegladarke internetowa  

85 użytkowników zagłosowało

1. 1. Sonda na najlepsza przegladarke internetowa

• Internet Explorer
      5
    • Firefox
      41
    • Mozilla
      6
    • Opera
      28
    • Maxthon
      3
    • Avant Browser
      1
    • Nestcape
      1
    • Inne
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to która?? Firefox oczywiście.

Odkąd przeżuciłem sie z IE to ani jednego wirusa nie mam. Co prawda mam antiwira i zaporke ale IE i tak łapał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że najlepsza jest Opera :) a to dlatego że jest szybka, łatwa w obsłudze i posiada wszystkie potrzebne mi rzeczy, nie trzeba się przejmować wtyczkami i innymi bajerami - wszystko co potrzebne jest. to moje zdanie :) pozdr dla fanów opery ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys bylem zagozalym uzytkownikiem IE, nawet na czasow IE vs Netscape pisalem strony optymalizowane pod IE..... i tak mi sie zostalo do czasu wyprobwania Opery... od razu wyrzucilem explorera... A gdy dostalem Firefoxa bylem wniebowziety i do teraz jestem! Pozdro!

Edit:

no wlasnie, a pamietacie czasy kiedy mielismy do wyboru praktycznie tylke IE i Netscape Navigator? hehe.. to byly czasy... konkurencja cos ala intel vs amd.... nvidia vs ati

Edytowane przez Sir_ice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam firefoxa. Jest łatwy w obsłudze i wygodny. :) Dawniej używałem Opery.. no cóż... jakoś się nie przyzwyczaiłem :P Nie będę tu rozpoczynał wojny FF vs Opera, bo to nie ma sensu. Obydwie są bardzo dobre. Przetestuj i sam zobacz, która Ci bardziej odpowiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozumcie mnie zle ale IE+updejty jak dla mnie rządzi :). 0 problemów, szybka i stabilna.

FireFox sie muli jak cholera wiec jak dla mnie odpada, Opery nie probowalem wiec nie mowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muli ? Na tym sprzęcie co w podpisie ?

:zonk:

Przetestuj wersje Stipe lub Moox (linki w topicu o FF).

IE:

- dziurawy i bardzo wolno łatany (albo wcale)

- funkcjonalność IMO zdecydowanie poniżej absolutnego minimum (wstecz, dalej, odśwież mi nie wystarcza ;))

- od dawna nie wytrzymuje konkurencji - jako nowości wprowadza to czym użytkownicy innych przeglądarek cieszą się już naprawdę bardzo długo (blokada popupów - sp2, taby i pasek wyszukiwarek - IE 7.0)

- nie mówię już o olewaniu W3C i wyznaczaniu swoich "standardów"

Takie jest moje zdanie o IE, ale każdy używa tego co mu najbardziej odpowiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EXO3 napisał(a):

Oczywiście że najlepsza jest Opera :) a to dlatego że jest szybka, łatwa w obsłudze i posiada wszystkie potrzebne mi rzeczy, nie trzeba się przejmować wtyczkami i innymi bajerami - wszystko co potrzebne jest. to moje zdanie :) pozdr dla fanów opery ;)

1535449[/snapback]

Racja w 100%. A w ogóle, proponuję zajrzeć tutaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paulo napisał(a):

Muli ? Na tym sprzęcie co w podpisie ?

:zonk:

Przetestuj wersje Stipe lub Moox (linki w topicu o FF).

IE:

- dziurawy i bardzo wolno łatany (albo wcale)

- funkcjonalność IMO zdecydowanie poniżej absolutnego minimum (wstecz, dalej, odśwież mi nie wystarcza ;))

- od dawna nie wytrzymuje konkurencji - jako nowości wprowadza to czym użytkownicy innych przeglądarek cieszą się już naprawdę bardzo długo (blokada popupów - sp2, taby i pasek wyszukiwarek - IE 7.0)

- nie mówię już o olewaniu W3C i wyznaczaniu swoich "standardów"

Takie jest moje zdanie o IE, ale każdy używa tego co mu najbardziej odpowiada.

1535896[/snapback]

Tak wlasnie muli. Pisalem juz o tym problemie w topiku o FF i wszyscy uzytkownicy potwierdzili ze u nich dzieje sie to samo.

Zreszta wejdz na strone http://www.frazpc.pl

i sproboj szybko przewinac strone lub przeniesc na jej tle jakies okno.

Nie mowie juz o stronach typu: http://www.mpk.sacz.pl/ ktore laduja sie 30 minut lub wogle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wam pokaże jak można wykorzystać IE, do czegoś więcej niż windows update.

Sciagamy i instalujemy MSN Search Toolbar 1.2

Co nam to daje? Dostajemy wyszukiwarkę i panele w IE:

Dołączona grafika

Ale przecież nie bedziemy wykorzystywać IE do przeglądania stron, do tego są inne lepsze przeglądarki. Więc przypomnijmy czym jest IE.

IE jest zintegrowaną przeglądarką systemu zmieniającą wygląd w zależnosci od tego czy przeglądamy strony czy dyski/foldery. I ten fakt mozna wykorzystać.

IE jako eksplorator z panelami:

Dołączona grafika

Panele w IE działają na zasadzie ukrywania okien. Widać to chwilami ale inaczej MS nie mógł zrobic bez modyfikacji IE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EXO3 napisał(a):

1535449[/snapback]

zgadzam się z tym i dorzucam jeszczee: ponieważ w ks ekspercie była darmowa wersja(tzn. z darmową rejestracją)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nyny napisał(a):

Zreszta wejdz na strone 1536045[/snapback]

Hmm przetestowałem na IE, Operze i Firefoxie. Użycie procesora od ~10% do 70~%. Okienko managera zadań "pozostawia ślad" podczas używania każdej z przeglądarek.

Typowe zachowanie - strona przeładowana flashem.

Nyny napisał(a):

Nie mowie juz o stronach typu: 1536045[/snapback]

U mnie ładuje się błyskawicznie. Może to wina Twojego dostawcy netu.

BTW właśnie z powodu takich durnych appletów mam wyłączoną Javę. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi