pajdaa Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) hej,posiadam sprzęt : procek- athlon xp 1600 (palomino ;) ) mainboard-abit KG7 (fsb 133 ) pamięć-512 ddr 266 mhz no i podkrecam go,jak wiadomo o mnozniku juz zapomnialem :P i pozostaje mi fsb skręciłem ją do 150 mhz co mi daje 1575 mhz (czyli athlon xp 1900 ) no i najważniejsze,nowa pasta na procku,caly odkurzony (troche tego bylo :P ) pozatym 3 dodatkowe coolery,kołnierz odprowadzajacy cieple powietrze z procka wydaje mi sie ze cyrkulacja jest calekiem ok temp kiedys dochodzila do 60 C (np przy graniu) a teraz na spokojnie mam 38 C a przy graniu max 43 C (wiecej nie zauważyłem ;) (a własnie to jest na podkręconym kompie temp) wic roznica jest kolosalna ! no i oto moje pytanie czy moge go bardziej podkręcic i byc spkojnym ze nic sie nie stanie ? jesli tak to moze jakies rady itd itp z góry dziex * tylko 300 W ale w sumie moge wsadzic 400 Edytowane 6 Lipca 2005 przez pajdaa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Jaki masz zasilacz :>? Jeśli dobry możesz podkręcić ale nie licz na dużo bo te proce ciężko się kręciły :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) jeśli zasiłka wytrzyma pewnie jeszcze paredziesiąt MHz spokojnie wyciągniesz, u mnie chodzi full stable z 1615MHz poszedł by pewnie więcej ale płyta/pamięci nie pozwalają, czytałem gdzieś że większość palomin dociąga do 1700-1800MHz, więcej to już kręcenie ekstremalne (nie ten dział forum ;) hmmm 1600+@2100+ to procentowo tyle samo co 2500+@3300+ i jak można mówić że palomina się nie podkręcają :D Edytowane 6 Lipca 2005 przez M4TEUSZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Możesz próbować kręcić dalej, ale jak na Palomino to już dużo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) Możesz próbować kręcić dalej, ale jak na Palomino to już dużo...Najszybsze fabryczne palomina to właśnie 2100+(1729MHz) i do tego poziomu powinny wszystkie dojść, tyle że w przypadku pajdyy 266MHz pamiątki mogą nie wytrzymać 160MHz FSB, oczywiście w takim wypadku z pomocą przychodzi mnożnik. EDIT: Z tym A64 jakieś gupoty popisałem, więc już wymazałem. EDIT2: Ponieważ jest już post niżej to jednak te gupoty przypomnę, A64 3000+ kręci się wyśmienicie, a 4000+ na teoretycznym tym samym jądrze już nie :P Edytowane 6 Lipca 2005 przez M4TEUSZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 eee, akurat w przypadku A64.... 3000+ = Venice 4000+ = san diego :-P A czym chłodzisz tego procka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...