arq Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 A więc sprawa wygląda następująco <_< : Mam 2 karty muzyczne jedna na plycie glownej a druga to Sound Blaster Live! 24 bit i z przyczyn oczywistych chce uzywac sound blastera lecz po zamontowaniu karty SB live i wylaczeniu karty z plyty glownej w biosie nie mam dzwieku na SB live ... Instalowalem sterowniki : YouP-PAX-VIv2.2 i kxdrv3537-full_1 w niczym to nie pomoglo Doszukalem sie sterownikow firmy creative do SBlive24bit lecz odziwo przy instalacji wyskakuje mi okno : Setup could not detect any Sound Blaster Live! 24-bit on your system. Please ensure that your Sound Blaster hardware is properly installed before running this Setup program. Setup will now exit. Sprawdzalem programem Everest Home edition czy karta jest wykrywana i odziwo jest ... program wykrywa : Opis urządzenia Typ Creative SB0410 SB Live! 24-bit Sound Card PCI Help me :mur: :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 A co wywala jak chcesz zainstaloawc KX'y ? Jakiekolwiek errory ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arq Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Instaluje Kx'y bez zadnego problemu zadnych errorow nie wywala ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 No to w czym problem? Pamietaj tylko zeby w Panel Sterowania --> Dzwieki i urzadzenia AUDIO w odpowiednich zakladkach zmienic swoja muzyke z plyty na KX ADUIO. i powinno dzialac... Sprawdz jeszzce MIXERY czy nic nie jest powyciszane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arq Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 No właśnie cały problem polega na tym że nic nie da się zmienić w właściwościach dźwieków i urządzeń audio jak wyłacze karte z płyty głownej a jak jej nie wyłacze to system sie nie włącza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arq Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) Pomyliłem się jednak nie włacza sie komputer z dwoma kartami ale to i tak w niczym nie pomaga ... http://www.arqftp.glt.pl/aa.JPG Edytowane 6 Lipca 2005 przez arq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) Jakto sie NIE DA. Musisz moc zmienic "Podstawowy sterownik dzwieku". tak dziala ten system ;] NO - masz obie karty zainstalowane wszystko OK tylko zmieniasz sobie w Tych usatwieniach podstawowy setrownik dwieku jako SB Live i juz po klopocie.. Edytowane 6 Lipca 2005 przez zavader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arq Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) Tak tyle ze to jest screen z program everlast: http://www.arqftp.glt.pl/aa.JPG a screen z menadzera urzadzen to : http://www.arqftp.glt.pl/bb.JPG i ten kontroler multimediow audio to jest wlasnie Sound Blaster i jak daje zeby zainstalowal to on nie moze sterownikow znajsc Edytowane 6 Lipca 2005 przez arq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 No to INSTALUJ KXy.. WYkryje wszystko fajnie mysle... I potem ustawisz wszystko jak nalezy... Bez sterow to Ty nic nie zrobisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arq Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Tak tylko ze stery sa zainstalowane .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Live 24 bity nie jest obslugiwany przez kxy, chyba ze mowisz o starym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arq Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Nie wiem nie mam pojecia czy jest czy nie jest jestem zielony troche w tych tematach powiedzcie jaki mam zainstalowac sterownik zeby bylo gicior ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arq Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Czy potrafi mi ktos pomoc :/ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...