Skocz do zawartości
NIUTI

Co Lepsze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

ktory zasilacz lepszy biorac pod uwage przyszla rozbudowe o A64 i Intela, oraz PCI-E do wyboru 2: Neotec Maximus 380 lub 440 albo Tagan 380. Prosze o opinie poparte jakimis argumentami a nie w stylu ten lepszy bo lepszy, chce konkretow a nie tego ze komus sie tam cos wydaje

PS. zwalilem rubryke posta wiec prosze moderatora o przniesienie do topica o zasilkach mojego tematu :( :D

PS2. ewentulanie prosze o inne modele ale tez z konkretym uzasadnieniem dlaczego taki, i zasilacz ma kosztowac MAX. 300 zlociszy

Edytowane przez NIUTI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym brał Tagana, dla mnie to jest czarny koń. Wkładałem go (380w) do trzech wypasionych zestawów i nie było zadnych awarii, spokojnie mozna krecic i sa cichce.

1533851[/snapback]

Dokładnie mam takiego cichy i jest po prostu the best, miałem codegena shita 300W (można spekulować) i za chiny nie mogłem pod[piąc drugiego dyku komputer nie wstawał :mur: :mur: :mur:

zdenerwowałem sięi kupiłem tagana no wsio nawet nie pierdnał (odpukać) aby było tak zawsze :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

ktory zasilacz lepszy biorac pod uwage przyszla rozbudowe o A64 i Intela, oraz PCI-E do wyboru 2: Neotec Maximus 380 lub 440 albo Tagan 380. Prosze o opinie poparte jakimis argumentami a nie w stylu ten lepszy bo lepszy, chce konkretow a nie tego ze komus sie tam cos wydaje

PS. zwalilem rubryke posta wiec prosze moderatora o przniesienie do topica o zasilkach mojego tematu :( :D

PS2. ewentulanie prosze o inne modele ale tez z konkretym uzasadnieniem dlaczego taki, i zasilacz ma kosztowac MAX. 300 zlociszy

1533613[/snapback]

hehe powiem coś niepopularnego ale co mi tam... Nowe NeoTEC'i i HuntKeye (są na tej samej wersji elektroniki) lepiej trzymają napięcia od Tagana. Ni diabła nie mogłem ich wybić poza norme ATX, co z Taganem zajęło mi kilka chwil (poprzez nierównomierne obiciążenie +12V vs. +5V). Bez problemu wytrzymuja też deklarowane obciążenie z zachowaniem wzorowych napięć. Bardzo mile mnie zaskoczyły po poprzednich modelach. Tagan będzie nieco cichszy, jednak Neo będzie oferował w zamian odpinane okablowanie, oraz bardzo dobrą wentylacje budy.

Edytowane przez ZenFist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może Aerocool AeroPower B/S 450WP

Sklep==>>1535219[/snapback]

ogladalem i..... nie widze nic o tym ze pod a64 i nowego intela, po 2 nie ma nic o pci-e no i chyba jest mniej wydajny pradowo od zaproponowanych przeze mnie kandydatow :( widc odpada jak dla mnie :(

co do wypowiedzi zenfista wlasnie podzielam po czesci jego zdanie odnosnie temp. w budzie, naczytalem sie ze tagan podnosi nieco ja, mi az tak nie zalezy na ciszy (obecnie mam dodatkowe 4 wentyle (3x80 i 1x90) :):):D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi