Skocz do zawartości
tomcyk

WinxP vs Win98se

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie mógłbym prośic o opinie uzytkowników 98?Bo zastanawiam sie czy warto wrócić na stare śmiecie:)A juz od dawna używam XP....

Napiszcie czemu warto jest się przesiąśćz xp na 98se:)

Dzieki

Szacuneczek

ps.nie piszcie prosze ze było, bo nie mam czasu sprawdzac bo mnie sie system kisi.... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego? Bo jest ladniejszy(xp nie podoba mi sie), nie jest przebajerowany, i wg mnie to jest sciema ze xp jest stabilniejszy.

Ot dlaczego.

nie jest sciema , bo tak jak 2k jest na lepszym jadrze (nt5)

ile razy srednio ci sie wiesza 98 na tydzien ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na xpku nie chodza niektore gierki i programy, ale 'dla chcacego nic trudnego' (emulatory). Oczywiscie XP jest stabilniejszy i lepszy, np. jak cos (gra, prog.) sie wywali, to u mnie w 95% tylko sam program sie wywali a winde da sie uratowac. Jesli nie masz problemow ze sprzetem to zostan przy XP. Nalezy pamietac ze to wciaz jest windows i lubi formaty i reinstalacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze rozwiązanie to dwa systemy (IMHO) znikają wtedy wszystkie problemy i zawsze mamy wybór :)

ile razy srednio ci sie wiesza 98 na tydzien ?

0 razy :mrgreen: a system instalowałem rok temu. 98 i XP działają super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie mógłbym prośic o opinie uzytkowników 98?Bo zastanawiam sie czy warto wrócić na stare śmiecie:)A juz od dawna używam XP....

Napiszcie czemu warto jest się przesiąśćz xp na 98se:)

Dzieki

Szacuneczek

ps.nie piszcie prosze ze było, bo nie mam czasu sprawdzac bo mnie sie system kisi.... :cry:

Czy warto przesiąść sie z XP na 98 ???

NIE WARTO

wogole nie warto sie przesiadać. Taka lipa ze daj spokoj. Po wyłączeniu fify i jak chce zagrac w elastomanie to error wyskakuje a jak biore uruchom ponownie bo prubie uruchomienia elmy to wyskakuje RUNDLL32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej to miec 98se i win200 a nie xp pocholere te skory kopane tylko zwalniająi ram zabieraają a win 2000 na sp3 jest najstabilniejszyz tych wszystkich Windowsówi sie wogole niezamula a xp po 3 4 miechach chodzi ociezale, a win200 pogina ciagle taksamo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tyle: mam juz dosyc dlugo xpeki.pro , i nie wieszaja sie praktycznie wogole , z zadna gra nie mialem jeszcze wiekszego problemu (pomijam znalezienie i sciagniecie pacza do gta3 w 5minut itp) i wcale mi po paru miesiacach nie chodzi ociezale.

a masz wieksze mozliwosci konfiguracji systemu i dostosowania go wg. swojego widzimisie (nie chodzi tu bynajmniej o wyglad)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam Win2k i Win98SE i wszystko byloby pieknie gdyby nie pewna sprawa. Mianowicie win2k i czasami win98se resetuje sie niewiadomo skad i dlaczego, tzn nagle jest czarny ekran bez zadnego bluescreena nawet... czyli wnioskuje ze wina jest w sprzecie? mam starą obudowę, stary zasilacz a w miare nowy procesor i plytke, moze to jest przyczyną? za male chlodzenie?? doradzcie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A istnieje taka możliwość żeby mając juz Xp zainstalowac na innej patrycji 98se?-bo z tego co mnie sie widzi to chyba nie:)

Szacuneczek

Ja zrobilem tak ze zainstalwoalem win98se a potem win xp (nie ruszalem wczesniej wn xp i wszystko mykanlo bo config win xp zostal nienaruszony :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Apropos ZWISÓW.

Miałem ten system przez miesiąc i razem z nim ZWIS MĘSKI OZDOBNY.

Nie zdążyłęm temu OS sie przyjżeć bo go usunąłem aby zwis mnie opuścił razem z nim ale słyszałem opinie innych że jest to tylko nieudana nakładka graficzna na WIN2000.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, ja mam niby 98 i xp, ale 98 sie u mnie kfasi na maxa, czytalem gdzies na forum ze nie obsluguje poprawnie 768, ale moze to tylko plotki (gierki nie ruszaja albo wychodza na pulpit, w 3dstudio jakos tak dziwine obraz sie zamauje, itp)...a xp...hmm, od wrzesnia bodajze nie zawiesil sie jeszcze z 'wlasnej winy' (huehue), tylko jesli cos zakombinowalem za bardzo z ustawieniami w biosie (timingi itp).czyli ogolnie: polecam xp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi