tw_psycho Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Witam, chcialem sie dowiedziec, jaka karte graficzna kupic w cenie do 320zl. Interesuja mnie karty firmy ati. Obecnie mam radeona 9250, wiec poszukuje czegos odrobine mocniejszego. Interesuje mnie wspolczynnik cena/wydajnosc/mozliwosci overclockingu. Czyli po prostu chcialbym kupic karte, ktora oferuje jak najwieksza wydajnosc w stostunku do ceny. Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) Z racji ze ciezko teraz znalezc normalnego 9600Pro (400/600) to pozostaje chyba zakupic Gecube 9550 XT. http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=1870 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4749...05f3132385f4558 edit: pełne 9600pro masz np. tutaj http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=71&products_id=1930 http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=5&grupa=244 ale sa dla ciebie chyba troszke za drogie Edytowane 7 Lipca 2005 przez madek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 na allegro jest wiele kart r9550 podkreconych na 9600... czy to sie oplaca? ktore karty sie da tak podkrecic a ktore nie? sa takze modele 9550 z 256mb... czy to daje przyrost wydajnosci? czy ten r9550XT tez sie dobrze podkreca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maDcell Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 ten Radeon 9550XT sie swietnie podkreca :) a 256Ramu w tak słabej karcie jaką jest 9550 jest zupełnie nieprzydatne i: -poddraża kartę -zmniejsza możliwości OC co innego jak masz jakies GF 6800 albo choćby 6600GT, no to wtedy już 256ramu na karcie się przydaje, bo mozna grac w duzych rozdzielczosciach powyzej 1024*768. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) zwykly r9550 kosztuje 240 zl, a wersja xt 340.... czy naprawde warto? do ilu mozna podkrecic wersje xt (rdzen i pamiec)? w dodatku na necie nikt nie zachwala tego radeona pod wzgledem overclockingu. Jezeli zwyklego r9550 mozna zrobic na 9600xt, to po co kupowac karte 100zl drozsza, ktora nie osiagne wiekszej wydajnosci? czegos tu nie rozumiem, moze sie myle? Edytowane 7 Lipca 2005 przez -Paluch- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Jakoś nie widziałe żeby ktoś radka 9550 podkręcił do 9600XT (chyba, że z V modem...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5341...f3132385f313238 a co sadzicie o tym? troche mi sie budżet podreperowal :-) moze inne propozycje kart powiedzmy do okolo 400zl? (jak bedzie 410zl to tez moze byc :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Tylko nowe wchodza w gre? Ja bym brał 9700pro z allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 a moglbys podac konkretnego linka aukcji? cos malo tych r9700 pro na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 a moglbys podac konkretnego linka aukcji? cos malo tych r9700 pro na allegro. 1538549[/snapback] nie mowie ze akurat jest, trzeba polowac :) ostatnio zeszly heculesy 9700pro po 390 zł, bylo ich ze 20. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 za 520 zl mozna kupic R9800Pro, bardzo dobry stosunek ceny do wydajnosci, w swojej cenie nie ma konkurenta. ps. lepie dolozyc troche kasy i kupic cos lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Ale 9700 jak sie pokręci, to możesz z niego wyciągnąć 9800pro... Tu masz pierwszego jaki mi wpadł w oko http://allegro.pl/show_item.php?item=57077103 na allegro jest ich dużo w podobnych cenach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 tez sie zastanawialem czy nie kupic 9800PRO, ale nie wiem czy ja wykozystam i nie wiem czy nie bede musial kupowac jeszcze nowego zasilacza bo na moim Megabajcie 350W moze nie pociagnac. Grzybek92 - tak, ale to nei jest wersja PRO. http://allegro.pl/show_item.php?item=56890699 - co to w ogole jest? a jezeli chodzi o 9800PRO to http://allegro.pl/show_item.php?item=57069413 producent msi, jest troche tansza od innych, moze przez to mniej wydajna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 To jak masz Megabajta to nie kupuj nieczego lepszego niż radek 9550, jak nie chcesz zobaczyć dymu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 ja tam nie narzekam, komp na nim jest bardzo stabilny, komputer chodzi tydzien bez restartu (nie wylaczam na noc). Nic sie nie psuje... Jestem z niego zadowolony. No, wiec mimo wszystko ile by kosztowal nowy zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Na allegro ok 150zł... (chiewtec 360 [mój kolega kupił za 151 z wysylka i przelewem]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 kupie karte, jak bedzie sie cos dzialo to kupie tez zasilacz... jak bedzie ok to po co mam wydawac pieniadze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 kupie karte, jak bedzie sie cos dzialo to kupie tez zasilacz... jak bedzie ok to po co mam wydawac pieniadze. 1539721[/snapback] Heh, dobre dobre :) Ja bym nie ryzykowal nowki karty tylko dlatego, aby zobaczyc czy zasilka pociagnie :P pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Jak kupisz 9550 to powinno działać, ale 9800pro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 czemu ryzykowac? jezeli sie nie bedzie wyrabiac, to moga byc conajwyzej spadki napiecia i zwisy... nie wydaje mi sie, aby bylo mozliwe uszkodzenie sprzetu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 czemu ryzykowac? jezeli sie nie bedzie wyrabiac, to moga byc conajwyzej spadki napiecia i zwisy... nie wydaje mi sie, aby bylo mozliwe uszkodzenie sprzetu... 1539811[/snapback] Heh, nawet nie zdajesz sobie ( i duzo ludzi tez ) jakim waznym elementem jest zasilacz, nie mowie aby od razu qpywac enermaxy 500watowe, ale lepiej jest miec zapas mocy i to z innej firmy nic codenshit czy inne wynalazki ( nie mowie wcale ze firmowe sie nie palą ) A tu troszke materialu do poczytania http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=80911 pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 (edytowane) czemu ryzykowac? jezeli sie nie bedzie wyrabiac, to moga byc conajwyzej spadki napiecia i zwisy... nie wydaje mi sie, aby bylo mozliwe uszkodzenie sprzetu...zle ci sie wydaje... 9800 to pradozerne bestie i mocna zasilka jest wymagana - ba, nawet czasem podniesc napiecie AGP trzeba zeby pracowaly jak nalezy... a uszkodzenie sprzetu jest JAK NAJBARDZIEJ mozliwe. przeczytaj o doswiadczeniach userow, ktorym padly tanie zasilacze - wiecej takiego bledu nie popelnia. jak pada slaby zasilacz - moze zabrac w zaswiaty i caly sprzet. jak stac cie na experymenty - prosze bardzo. wsadz 9800 do codegena. zaoszczedzisz 150zl na zasilaczu, ale potem mozesz stracic 2 tys na nowego kompa.... Edytowane 10 Lipca 2005 przez x3n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Mój bram na taki sprzęt: A XP 2800+ 512 ramu kingstomów RADKA 9500 I reszta chyba nie jest tak ważna i komp mu bierze 300W prądu, jak by podłączył takiego codegena to by po sekundzie padł, a 9800pro bierze jeszcze więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 (edytowane) aha czyli na starym zasilaczu nawet nie probowac podlaczac? a nie moze byc cos z odrobine tanszych zasilaczy kolo 70 zl? np http://allegro.pl/show_item.php?item=56001543 lub http://allegro.pl/show_item.php?item=56430339 nawet jeszcze tanszy http://allegro.pl/show_item.php?item=57142152 Edytowane 10 Lipca 2005 przez -Paluch- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Co do tych niemarkowych zasilaczy to niezawsze tak musi być jak mówice. Kumpel ma jakiegoś megabajta 300W i na nim uwaga... GeForce 6600GT AGP z Leadteka + PIII 866Mhz i kostke 512MB SDRAM :lol: Sprzęt ciągnie mu aż miło, choć może też taka zasiłka mu wystarcza ponieważ proc dość słaby... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 (edytowane) kazda z ofert ktore podales = shitowy zasilacz (jesli jest inaczej tlumacze sie rzutem oka :P ) :arrow: naklejka turbo w samochodzie jest wciaz naklejka. tak samo jak na tych zasilkach podane W :wink: Chcesz kupić ZASILACZ ?? Nie wiesz jaki ?? Zajrzyj !! oszczedzanie na zasilce = :zonk: @Egzeqiutor gratuluje kumpla :mur: kupil karte drozsza niz caly komp :mur: Edytowane 11 Lipca 2005 przez Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastah-Lamia Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 aha czyli na starym zasilaczu nawet nie probowac podlaczac? a nie moze byc cos z odrobine tanszych zasilaczy kolo 70 zl? np 1540282[/snapback] żadn stych zasilaczy nie daje tylu watów co ma napisane na naklejce.. BTW poszukaj jakies Fortrona- sa jeszcze tansze od tych co podałes ale zdecydowanie lepsze Co do tych niemarkowych zasilaczy to niezawsze tak musi być jak mówice. Kumpel ma jakiegoś megabajta 300W i na nim uwaga... GeForce 6600GT AGP z Leadteka + PIII 866Mhz i kostke 512MB SDRAM :lol: Sprzęt ciągnie mu aż miło, choć może też taka zasiłka mu wystarcza ponieważ proc dość słaby... 1540317[/snapback] LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Ciekawe jak długo ten magebajt pociagnie... Ja się boje o swojego kompa na megabajcie 350, a co dopiero z gf 6600... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 ale jak by nie bylo temat byl o karcie a nie zasilaczu ... ja mam taka jedna zapytke :D a dokladniej o ta kartek http://allegro.pl/show_item.php?item=56890699 co podal ktos linka - tam pisze ze karta z USA i ze ma tuner NTSC a w polsce jest chyba PAL czy to znaczy ze ten tunerek naszej TV nie obsluży ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Paluch ja tez przez dlugi czas jechalem na Megabajcie 350W Do czasu az nie zakupilem Radka 9800 PRO. Wtedy zaczely sie restarty. Ja bym ci proponowal tego 9550XT Megaszit powinien go pociagnac spokojnie . A jak cos lepszego to w zasilacz przydaloby sie zainwestowac.Ew wydasz na nowa karte ,zasilacz ,proc i co tam jeszcze ten Megabajt by pociagnal za soba. Lepiej nie ryzykuj innych podzespolow bo z zasilaczami bywa roznie. Czasem mozna miec tylko restarty a zasilacz i tak sie nie spali ,a czasem pojdzie z dymem i zabierze cos ze soba lub nie. Szkoda nerwow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...