_ROMEK_ Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 WITAM. MA KTOS TAKI ZESTAWIK JAK W TEMACIE? JAK WIELE DA SIE WYCISNĄC Z ATHLONA NA TEJ PŁYTCE? PISZCIE, BEDE WDZIECZNY ZA ODZEW. POZDROOFFKA :) ATHLON 1,2GHZ/EPOX8KTA3PRO/512MBRAM-133/BARRACUDAIV-40GB/GRAFA 4MB:)/SB AUDIGY/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Az mi sie lezka kreci jak czytam tego posta, mialem kiedys Athlona 1,2/133Mhz na tej plytce, ale spalilem (nie pytaj jak, bo to byla glupota na maksa), plyta zostala, teraz mam durnia 900 na pocieche:(. U mnie ten Athlon chodzil maks na ~1450 wlaczal sie przy ~1480, ale ja pracowalem na 1400:) Przy okazji mam pytanie, jak jest u ciebie z napieciem na procesorze bo u mnie jest tak co innego ustawie a co innego jest, np. dam 1.60 a w rzeczywistosci jest 1.62-1.63 itd.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ROMEK_ Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Az mi sie lezka kreci jak czytam tego posta, mialem kiedys Athlona 1,2/133Mhz na tej plytce, ale spalilem (nie pytaj jak, bo to byla glupota na maksa), plyta zostala, teraz mam durnia 900 na pocieche:(. U mnie ten Athlon chodzil maks na ~1450 wlaczal sie przy ~1480, ale ja pracowalem na 1400:) Przy okazji mam pytanie, jak jest u ciebie z napieciem na procesorze bo u mnie jest tak co innego ustawie a co innego jest, np. dam 1.60 a w rzeczywistosci jest 1.62-1.63 itd.... Co do Twego pytanie dotyczącego napiecia: u mnie jest dokładnie to samo. Odnosnie overclockingu na tej płycie według Epoxa Athlona 1,2 Ghz mozna na niej podkręcic do ponad 2 Ghz. U mnie na razie max 1,6 Ghz. Pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Wiesz co , nie wiem czy czytales chipa ale tam pisali w reklamach epoxa( 8kta3pro ) ze to byla jedyna plyta glowna na ktorej athlona 1,2 ghz da sie wycisnac na powyzej 2. SERIO MÓWIĘ I NIE ŚCIEMNIAM bo wlasnie przez ta reklame kupilem ta plyte. Nie wiem natomiast jak to zrobic zeby bylo pow 2 ghz. Chociaz latwo policzyc ( mnoznik max ) 14 x 143 = ok 2000hz. Ale to przy jakims megazajebistym chlodzeniu procka i chipsetu ( tak mysle ). Ja swojego durnia 850 puscilem na 8 x 133 i tempka poszla tylko o 5 stopni. Teraz mam Xp 1600+ i jak na razie poszedl mi bez zmiany mnoznika na 152 niestety cos nie wyrabialo bo jak nagrywalem wtedy plytki to byly potem zle wypalone ( przy audia byly szumy itp itp ). Tesh chetnie bym sie cos o tej plytce dowiedzial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Co do Twego pytanie dotyczącego napiecia: u mnie jest dokładnie to samo. Odnosnie overclockingu na tej płycie według Epoxa Athlona 1,2 Ghz mozna na niej podkręcic do ponad 2 Ghz. U mnie na razie max 1,6 Ghz. Pozdrawiam :) 1.6GHz!!! Ja mam Epox 8kta3+ pro i Athlonka 1.4GHz, i max co wycisne to 1.56GHz. Jak ty to robisz, ze ci 1200@1600???????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ROMEK_ Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 Co do Twego pytanie dotyczącego napiecia: u mnie jest dokładnie to samo. Odnosnie overclockingu na tej płycie według Epoxa Athlona 1,2 Ghz mozna na niej podkręcic do ponad 2 Ghz. U mnie na razie max 1,6 Ghz. Pozdrawiam :) 1.6GHz!!! Ja mam Epox 8kta3+ pro i Athlonka 1.4GHz, i max co wycisne to 1.56GHz. Jak ty to robisz, ze ci 1200@1600???????????? 12x150 Mhz chodzi na 98% stabilnie, czasem zdarzy sie zwis, ale stosunkowo rzadko, ostatnio jakies 3 tygodnie temu, ale ogolnie oki. Chłodzenie proca - miedziany wiatrak. Wygląda na to ze trafił mi sie jakis udany Athlonik bo u qmpla na takiej samej płycie 12x150 była ostra kicha. Pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msz Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 _ROMEK_ jaka seria procka ? Ja swego max @1450 ale zdażają się zwisy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ROMEK_ Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 _ROMEK_ jaka seria procka ? Ja swego max @1450 ale zdażają się zwisy. Nie jestem w stanie Ci odpowiedziec jaka seria, przy okazji zdejme wentyl oblukam i dam znac. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msz Opublikowano 17 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2002 OK pozdro dla Hajnówki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...