Skocz do zawartości
_ROMEK_

OVERCLOCKING EPOX 8KTA3PRO & ATHLON 1,2 GHZ

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM. MA KTOS TAKI ZESTAWIK JAK W TEMACIE? JAK WIELE DA SIE WYCISNĄC Z ATHLONA NA TEJ PŁYTCE? PISZCIE, BEDE WDZIECZNY ZA ODZEW. POZDROOFFKA :)

ATHLON 1,2GHZ/EPOX8KTA3PRO/512MBRAM-133/BARRACUDAIV-40GB/GRAFA 4MB:)/SB AUDIGY/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Az mi sie lezka kreci jak czytam tego posta, mialem kiedys Athlona 1,2/133Mhz na tej plytce, ale spalilem (nie pytaj jak, bo to byla glupota na maksa), plyta zostala, teraz mam durnia 900 na pocieche:(. U mnie ten Athlon chodzil maks na ~1450 wlaczal sie przy ~1480, ale ja pracowalem na 1400:)

Przy okazji mam pytanie, jak jest u ciebie z napieciem na procesorze bo u mnie jest tak co innego ustawie a co innego jest, np. dam 1.60 a w rzeczywistosci jest 1.62-1.63 itd....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Az mi sie lezka kreci jak czytam tego posta, mialem kiedys Athlona 1,2/133Mhz na tej plytce, ale spalilem (nie pytaj jak, bo to byla glupota na maksa), plyta zostala, teraz mam durnia 900 na pocieche:(. U mnie ten Athlon chodzil maks na ~1450 wlaczal sie przy ~1480, ale ja pracowalem na 1400:)

Przy okazji mam pytanie, jak jest u ciebie z napieciem na procesorze bo u mnie jest tak co innego ustawie a co innego jest, np. dam 1.60 a w rzeczywistosci jest 1.62-1.63 itd....

Co do Twego pytanie dotyczącego napiecia: u mnie jest dokładnie to samo. Odnosnie overclockingu na tej płycie według Epoxa Athlona 1,2 Ghz mozna na niej podkręcic do ponad 2 Ghz. U mnie na razie max 1,6 Ghz. Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co , nie wiem czy czytales chipa ale tam pisali w reklamach epoxa( 8kta3pro ) ze to byla jedyna plyta glowna na ktorej athlona 1,2 ghz da sie wycisnac na powyzej 2. SERIO MÓWIĘ I NIE ŚCIEMNIAM bo wlasnie przez ta reklame kupilem ta plyte.

Nie wiem natomiast jak to zrobic zeby bylo pow 2 ghz. Chociaz latwo policzyc ( mnoznik max ) 14 x 143 = ok 2000hz. Ale to przy jakims megazajebistym chlodzeniu procka i chipsetu ( tak mysle ). Ja swojego durnia 850 puscilem na 8 x 133 i tempka poszla tylko o 5 stopni. Teraz mam Xp 1600+ i jak na razie poszedl mi bez zmiany mnoznika na 152 niestety cos nie wyrabialo bo jak nagrywalem wtedy plytki to byly potem zle wypalone ( przy audia byly szumy itp itp ). Tesh chetnie bym sie cos o tej plytce dowiedzial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Twego pytanie dotyczącego napiecia: u mnie jest dokładnie to samo. Odnosnie overclockingu na tej płycie według Epoxa Athlona 1,2 Ghz mozna na niej podkręcic do ponad 2 Ghz. U mnie na razie max 1,6 Ghz. Pozdrawiam :)

1.6GHz!!! Ja mam Epox 8kta3+ pro i Athlonka 1.4GHz, i max co wycisne to 1.56GHz. Jak ty to robisz, ze ci 1200@1600????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.6GHz!!! Ja mam Epox 8kta3+ pro i Athlonka 1.4GHz, i max co wycisne to 1.56GHz. Jak ty to robisz, ze ci 1200@1600????????????

12x150 Mhz chodzi na 98% stabilnie, czasem zdarzy sie zwis, ale stosunkowo rzadko, ostatnio jakies 3 tygodnie temu, ale ogolnie oki. Chłodzenie proca - miedziany wiatrak. Wygląda na to ze trafił mi sie jakis udany Athlonik bo u qmpla na takiej samej płycie 12x150 była ostra kicha. Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...