Maf Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) mam takie pytanie: mam dysk samsunga 160gb 160jj pod winda xp i zastanawiam sie czy z nim wszystko ok: w hd tune pokazuje mi ze supported mode to udma 7, a active to udma 6.. czy tak powinno byc? czy to oznacza ze mam wlaczone udma czy tam dma w windzie? jelsi nie to jak to zrobic? i jeszcze jedno, mimo ze w hd tune czy sandrze mam transfery w normie, to pod winda jak cos kopiuje to np. 300 mb leci ok 15 sec, wiec troszke za duzo;/ i czy czas dostepu tez nie za duzy? hm? co poradzic? a zreszta, daje screeny: Edytowane 7 Lipca 2005 przez Maf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Moim zdaniem wszystko ok... 300 mega w 15 sekund to dobrze... zauważ, że to równocześnie odszyt i zapis. Wykresik z hd tach jak najbardziej ok. z tym udma tez chyba ok... zreszta po wynikach widac ze ultra działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maf Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) no to niech jeszcze jakies inne madre glowy to potwierdza a bede spokojny ;) dodam ze to dysk na SATA II, z tym ze moje mobo ma tylko SATA I, aha i co z tym czasem dostepu? Edytowane 7 Lipca 2005 przez Maf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maf Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 hm?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 HMM wedlug mnie transfer jest OK. Tak jak ci napisal kolega wyzej. Podczas kopiowania danych z jednyj partycji na druga lub nawet kopiowania na jednej partycji pliku, dysk odczytuje i zapisuje dane dlatego trwa to dluzej niz np. kopiowanie danych z jednego dysku na drugi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) srednia troche niska... powinno byc troche ponad 50, na koncu transfer tez jakby troche za slaby, czas dostepu moglby byc w okolicach 14ms, ale z tym juz chyba nic nie zrobisz, moze te dyski tak maja. czas kopiowania z partycji na partycje jest prawidlowy. Edytowane 7 Lipca 2005 przez artur.c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...