Batista Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) Moja specyfikacja: Athlon XP 2000+ (133*12,5) 1GB DDR 400mhz Elixir Ecs l7vta 2.0 (to nie ja kupiłem) Galaxy GeForce 6600GT AGP Kilka pytań: 1. Problem tkwi w odtwarzaniu filmów divx, DVD, a także przy odtwaraniu obrazu z karty TV. Przedtem na Radeonie 9000 HIS przy odtwarzaniu filmów, zużycie procka wynosiło max=20%, a teraz dochodzi do 50-60%. Macie może pomysł co sie z tym stało. 2. Wie ktos jak włączyć obsługe PureVideo i sprzętowgo dekodowania mpeg-2, HDTV, to by się też przrydało przy odbiorze obrazu z karty TV. 3. Wie ktoś ile obrotów ma wiatraczek na mojej karcie :rolleyes: 4. Co to jest ambient temperature, mam to w Rivie wynosi 0, pewnie jakiś błąd. 5. Po co, między pamięć a radiator zostały włożone silikonowe wkładki ? Edytowane 7 Lipca 2005 przez Batista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom0000 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) Ad.4. Temperatura otoczenia. W zaleznosci od produktu moze byc roznie. Masz zero bo dla tej karty driver nie ma pomiaru tej temperatury. A domyslnie podawane sa temperatury z drivera. Ad.5. Silikon to raczej izolator termiczny, wiec moze po to aby bylo pamieciom cieplej ? Edytowane 7 Lipca 2005 przez Tom0000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Ja miałem niegdyś kartę nv (ale nie serię 6xxx), i obraz wideo wyglądał znacznie lepiej niż na ati,Opcja wspomagania wideo jest w każdym odtwarzaczu dvd,co do innych funcji ,zobacz na stronie nv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) ja mam podczas ogladania filmow do 30% zuzycie procesora a tak wogole to jak nie ma czujnika temp przeciez w 6600 gt czujnik jest wbudowany w rdzen i w galaxy jest pokazywana temp :) o sory to nie o ten czujnik chodzi heheh :D Edytowane 8 Lipca 2005 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batista Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Przeinstalowałem Win Xp, tera mam z SP2 i zainstalowałem Ffdshow. Wyniki: Divx\Xvid - 30-50% wykorzystania procka Karta TV w rozdzielczości 720x576 60% a 352x288 15%, wsytarczy do oglądania TV w oknie. HDTV format TS, MPEG-2, WMV - Chodzi elegancko na 50% nawet w rozdzielczośi 1920x1080 gdzie potrzeba ponad 3 Ghz procka aby film sie nie ciął, a ja mam 2 Ghz i chodzi elegancko, sprzętowy dekoder MPEG naprawde działa. Czy wam tez chodza dobrze fimy na słabych prockach i GeForce z seri 6 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...