Skocz do zawartości
Batista

Galaxy 6600gt I Divx

Rekomendowane odpowiedzi

Moja specyfikacja:

Athlon XP 2000+ (133*12,5)

1GB DDR 400mhz Elixir

Ecs l7vta 2.0 (to nie ja kupiłem)

Galaxy GeForce 6600GT AGP

Kilka pytań:

1. Problem tkwi w odtwarzaniu filmów divx, DVD, a także przy odtwaraniu obrazu z karty TV. Przedtem na Radeonie 9000 HIS przy odtwarzaniu filmów, zużycie procka wynosiło max=20%, a teraz dochodzi do 50-60%. Macie może pomysł co sie z tym stało.

2. Wie ktos jak włączyć obsługe PureVideo i sprzętowgo dekodowania mpeg-2, HDTV, to by się też przrydało przy odbiorze obrazu z karty TV.

3. Wie ktoś ile obrotów ma wiatraczek na mojej karcie :rolleyes:

4. Co to jest ambient temperature, mam to w Rivie wynosi 0, pewnie jakiś błąd.

5. Po co, między pamięć a radiator zostały włożone silikonowe wkładki ?

Edytowane przez Batista

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad.4. Temperatura otoczenia. W zaleznosci od produktu moze byc roznie. Masz zero bo dla tej karty driver nie ma pomiaru tej temperatury.

A domyslnie podawane sa temperatury z drivera.

Ad.5. Silikon to raczej izolator termiczny, wiec moze po to aby bylo pamieciom cieplej ?

Edytowane przez Tom0000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam podczas ogladania filmow do 30% zuzycie procesora a tak wogole to jak nie ma czujnika temp przeciez w 6600 gt czujnik jest wbudowany w rdzen i w galaxy jest pokazywana temp :) o sory to nie o ten czujnik chodzi heheh :D

Edytowane przez kurczak80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeinstalowałem Win Xp, tera mam z SP2 i zainstalowałem Ffdshow.

Wyniki:

Divx\Xvid - 30-50% wykorzystania procka

Karta TV w rozdzielczości 720x576 60% a 352x288 15%, wsytarczy do oglądania TV w oknie.

HDTV format TS, MPEG-2, WMV - Chodzi elegancko na 50% nawet w rozdzielczośi 1920x1080 gdzie potrzeba ponad 3 Ghz procka aby film sie nie ciął, a ja mam 2 Ghz i chodzi elegancko, sprzętowy dekoder MPEG naprawde działa.

Czy wam tez chodza dobrze fimy na słabych prockach i GeForce z seri 6 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi