MUSK1979 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Mam problem z instalacją Windows 2003. Po skopiowaniu plików system restartuje monitor a następnie pojawia się niebieski ekran z komunikatem o tym iż system zatrzymał komputer STOP: 0x0000007B (0xF2063848, ......) czy ktoś może mi pomóc ?? Instalowałem sterowniki kontrolera RAID i SATA dołączane do płyty. Próbowałem instalować system na zwykłym dysku IDE. Za każdym razem komunikat jest ten sam. Przy próbie instalacji Windows 2000 wyświetla podobny komunikat z dodatkową informacją: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Płyta ASUS P5WD2 RAID/SATA2 Pamięci DDR2 PC4200 GodRam 512 x 2 Dual Channel 2 x 160G Samsung SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Pamiątki na bank dobre :>? Widać że coś z urządzeniem bootowlanym jest coś nie tak. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MUSK1979 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Próbowaliśmy uruchomić jakieś testy pamięci z płyt bootowalnych ale przy próbie uchomienia pojawiał się komunikat Disk Error lub podobne komunikaty ale uchuchamialiśmy już te testy bez dysków. Wyłączaliśmy wszystkie opcje w BIOS'ie dotyczące dysków i dalej takie komunikaty walił. Pamiątki na bank dobre :>? Widać że coś z urządzeniem bootowlanym jest coś nie tak. Pozdr 1534326[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Na innym dysku też próbowaliście :>? Inny system też np win 98se, linux :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ochre Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 ja mam taki sam problem, win me instaluje sie normalnie a 2000 i xp nie chce, pojawia sie blad podany wyzej, nie wiem co z tym zrobic, help plz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MUSK1979 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Zrozpaczeni oddaliśmy komputer do serwisu, tak ktoś pomieszał w ustawieniach BIOSU (głównie coś z obsługą procesora) i poszło. Wszystkie części sprawne. Komputerek hula jak szalony. ja mam taki sam problem, win me instaluje sie normalnie a 2000 i xp nie chce, pojawia sie blad podany wyzej, nie wiem co z tym zrobic, help plz 1539287[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...