Skocz do zawartości
MUSK1979

Windows 2003 Problem Przy Instalacji

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z instalacją Windows 2003.

Po skopiowaniu plików system restartuje monitor a następnie pojawia się niebieski ekran z komunikatem o tym iż system zatrzymał komputer

STOP: 0x0000007B (0xF2063848, ......)

czy ktoś może mi pomóc ??

Instalowałem sterowniki kontrolera RAID i SATA dołączane do płyty. Próbowałem instalować system na zwykłym dysku IDE. Za każdym razem komunikat jest ten sam.

Przy próbie instalacji Windows 2000 wyświetla podobny komunikat z dodatkową informacją: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Płyta ASUS P5WD2 RAID/SATA2

Pamięci DDR2 PC4200 GodRam 512 x 2 Dual Channel

2 x 160G Samsung SATA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowaliśmy uruchomić jakieś testy pamięci z płyt bootowalnych ale przy próbie uchomienia pojawiał się komunikat Disk Error lub podobne komunikaty ale uchuchamialiśmy już te testy bez dysków. Wyłączaliśmy wszystkie opcje w BIOS'ie dotyczące dysków i dalej takie komunikaty walił.

Pamiątki na bank dobre :>? Widać że coś z urządzeniem bootowlanym jest coś nie tak. Pozdr

1534326[/snapback]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrozpaczeni oddaliśmy komputer do serwisu, tak ktoś pomieszał w ustawieniach BIOSU (głównie coś z obsługą procesora) i poszło. Wszystkie części sprawne. Komputerek hula jak szalony.

ja mam taki sam problem, win me instaluje sie normalnie a 2000 i xp nie chce, pojawia sie blad podany wyzej, nie wiem co z tym zrobic, help plz

1539287[/snapback]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi