malacz88 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Przeskanowałem kompa antywirem (avast 4.6) i przy pewnym pliku pojawił się komunikat "Nie można przeskanować: plik to bomba dekompresyjna" nie wiem co to znaczy, jest to groźne do kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamlet666 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Bomba dekompresyjna z tego co wiem to specjalnie stworzone archiwum ktore powoduje zapetlenie sie dekompresora w rezultacie tworzac nieskończenie duży plik wyjściowy. Może to zostać wykorzystane do ataku Dos na komputerze hoście poprzez wykorzystanie miejsca dyskowego komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malacz88 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Czyli pliku który jest w tym archiwum nie moge użyć?? Nie da sie tego jakoś obejść? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 może chodzi o to że przeskanowanie tego archwium zajęło by bardzo dużo czasu. Co to za plik :?: nie jest to czasami jakieś kilkusetmegowe archiwum :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malacz88 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Plik ten ściagnąłem z netu jest w formacie mdf ma ok 800mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Glory Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 plik mdf bywa plikiem bazodanowym sql z microshitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malacz88 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 I co to zmienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modes Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 A nie masz czasem do tego jeszcze pliku o rozszerzeniu *.mds? (zamiast * ta sama nazwa pliku co *.mdf) Bo mnie to wyglada na obraz plyty w Alcoholu, a obrazow program antywirusowy nie skanuje :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malacz88 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Dokładnie mam jeszcze plik *.mds. Wiec to nie jest ta bomba dekompresyjna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 malacz88 napisał(a): Dokładnie mam jeszcze plik *.mds. Wiec to nie jest ta bomba dekompresyjna? 1536965[/snapback] to obraz plyty z alcohola:) zainstaluj sobie i sprawdz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malacz88 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 OK dzięki wszystkim za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majas Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 ja mam podobny problem z archiwum którego nie moge rozpakować tylko nie jest w formacie mds tylko .zip czy ktoś mógłby mi pomóc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Majas napisał(a): ja mam podobny problem z archiwum którego nie moge rozpakować tylko nie jest w formacie mds tylko .zip czy ktoś mógłby mi pomóc ??zainstaluj winrara, winzipa itd, jakis program ktory to rozpakuje:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majas Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) Tyle to ja sam wiedziałem chodzi o to ze nie chce mi sie rozpakowac w żadnym z takich programów bo wyskakuje okienko ze Archiwum ma nie właściwy format a przy skanie jest napisane ze to bomba dekompresyjna czy da się to jakoś pominąć i wypakowac ten plik ?? Edytowane 13 Stycznia 2006 przez Majas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 moze archiwum jest uszkodzone? albo sproboj najnowszym winrarem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 użyj Winace programu:) on rozpakuje wszystko:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 nie musi to byc zaden wirusek nie mozesz rozpakowac bo ten komunikat swiadczy o braku dekompresora mimo ze ma rozszezenie *.zip proponuje winrara i ace napewno jeden z nich da sobie rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...