Dj paw Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Witam!!! Mam tylko takie krótkie pytanko: Czy kompresja plików może powodować utratę stabilności systemu? Niedawno kompresowałem dysk na którym jest win xp sp2 i chyba od tamtego czasu mam takie leciutkie zawieszki systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Zawieszki moga być spowodowane przez opóźnienia wynikające z konieczności dekompresji plików. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aTaSerwis Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Niedawno kompresowałem dysk na którym jest win xp sp2 i chyba od tamtego czasu mam takie leciutkie zawieszki systemu. 1534299[/snapback] Na kompie z podpisu? Nie dziwne, Celeron tak ma :D Athlon XP1700 też tak miał, ale po pokręceniu do 1866MHz mu przeszło ;) z prockiem P4 2,8GHz / płytą na I865 / 2x512MB RAM nie miał byś takich problemów. Nie wywala ci niebieskich ekranów, więc to raczej opóźnienia wynikające z dekompresji plików "w locie". O ile dobrze pamiętam to nawet przy niewielkich uszkodzeniach dysku ten system kompresji działa poprawnie ... ale zabiera trochę czasu procesora :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...