Skocz do zawartości
HELLBOY

Microsoft Word - Brak Czcionek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam taki problem. Piszę jakiś dokument w Microsoft Word 2000, który to ma być potem wyświetlony na innym komputerze. Używam do tego celu czcionek, których na pewno ktoś nie ma. Word ma taką opcję jak osadzanie czcionek TrueType, czyli teoretycznie dokument jest zapamiętany wraz z całym zestawem używanych czcionek, aby właśnie zapobiec sytuacji błędnego wyświetlania tekstu na innym komputerze nie zawierającego mojego zestawu fontów.

Włączam tą opcję. Dokument jest o wiele większy po zapisie, czyli faktycznie czcionki zostały dodane do dokumentu. Niestety po uruchomieniu dokumentu na innym komputerze nie ma innego zestawu czcionek a wszystkie moje zostały zamienione na czcionkę domyślną ustawioną w Wordzie u kogoś.

Dlaczego? Jak w takim razie napisać coś czcionką inną i wyświetlić poprawnie u kogoś, kto tej czcionki nie ma? Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ja bym zrobil na Twoim miejscu...stworzyl ten caly dokument WORD z wybrana czcionka, a nastepnie utworzyl z niego plik PDF, albo od razu stworzyc PDF'a. Do konca pewny nie jestem swego, ale tak mi sie wydaje, ze kroj czcionki by sie nie zmienil w PDF'ie na innym komputerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi