HELLBOY Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Witam. Mam taki problem. Piszę jakiś dokument w Microsoft Word 2000, który to ma być potem wyświetlony na innym komputerze. Używam do tego celu czcionek, których na pewno ktoś nie ma. Word ma taką opcję jak osadzanie czcionek TrueType, czyli teoretycznie dokument jest zapamiętany wraz z całym zestawem używanych czcionek, aby właśnie zapobiec sytuacji błędnego wyświetlania tekstu na innym komputerze nie zawierającego mojego zestawu fontów. Włączam tą opcję. Dokument jest o wiele większy po zapisie, czyli faktycznie czcionki zostały dodane do dokumentu. Niestety po uruchomieniu dokumentu na innym komputerze nie ma innego zestawu czcionek a wszystkie moje zostały zamienione na czcionkę domyślną ustawioną w Wordzie u kogoś. Dlaczego? Jak w takim razie napisać coś czcionką inną i wyświetlić poprawnie u kogoś, kto tej czcionki nie ma? Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bespec Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Co ja bym zrobil na Twoim miejscu...stworzyl ten caly dokument WORD z wybrana czcionka, a nastepnie utworzyl z niego plik PDF, albo od razu stworzyc PDF'a. Do konca pewny nie jestem swego, ale tak mi sie wydaje, ze kroj czcionki by sie nie zmienil w PDF'ie na innym komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 A czy masz może jakiś program najlepiej free do konwersji worda na pdfa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patro20 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 A czy masz może jakiś program najlepiej free do konwersji worda na pdfa? 1534831[/snapback] otwórz ten plik z worda i zapisz go w innym folderze z rozszerzeniem PDF po co program? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robokop_78 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 C:\windows\font\ - tam są czcionki. Wez z sobą potrzebne i wrzuc je do tego samego folderu na innym kompie. Działa bez problemu nie raz testowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELLBOY Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Właśnie to jest niemożliwe z wielu powodów. Konwersja na PDF jest chyba najlepszym rozwiązaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...