bespec Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Akurat wersja Photoshop nie ma znaczenia (tzn od 7 wzwyz ten sam problem). Chodzi o wyswietlanie koloru bialego podczas edycji 'Layer Mask', jak to wyglada jest pokazane na dwoch zalacznikach. Mam monitor LG F900P 19", Radeon 9550 256/128mbit. Macie pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Tez mialem ten problem tylko ze z kolorem szarym-> wygladal jak brazowy. Jak nie masz wgranych sterownikow do ekranu->Wgraj. Jezeli to nie pomoze to w Photoshopie: Edycja->Ustawienia Koloru Ustawienia wlasne i w RGB wybierz palete -> sRGB IEC61966-2.1 Nastepnie: Wlasciwosci Ekranu->Ustawienia->Zaawansowane->Zarzadzanie kolorami i wybierz tez sRGB IEC61966-2.1 i ustaw jako domyslny. Jesli nie masz to kliknij dodaj i poszukaj w folderze Photoshopa. Powinno pomoc, mi pomoglo. Sposob przedstawilem na Photoshopie CS i jest dla RGB. Wie ktos jak poprawic CMYK?? Ps. Photo-Paint nie posiada takich przeklaman. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bespec Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) Z RGB i CMYK nie mam problemu, natomiast z maskami problem, bo w nich kolor bialy nieistnieje u mnie:/ Edytowane 7 Lipca 2005 przez bespec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...