Skocz do zawartości
Leniooch

Barton 2600 Nie Dziala Pod Xp?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam pytanie jak w temacie:

czy to jest mozliwe aby procek dzialal tylko pod platforma Win98 i nie uruchamial sie pod XP'kiem?

moze to pytanie lamera, ale pierwszy raz sie niedawno spotkalem z takim stwierdzeniem

jesli jest to niemozliwe... to czy warto kupic takiego proca od kolesia ktory tak twierdzi (ze chodzi on tylko po 98)?

pozdrawiam

Leniooch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dylus - tyle to ja wiem... tylko zastanawia mnie czy jest to w ogole mozliwe????

przeciez to nie ma sensu!!! procek jest prockiem i albo sie uruchamia i mozna na nim postawic system albo nie... nigdy jeszcze takich rewelacji nie slyszalem i dlatego pisze tu bo byc moze jednak jestem w bledzie i chce sie ustrzec od wydania kaski (malej bo malej ale zawsze)

pozdrawiam

Leniooch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dylus - tyle to ja wiem... tylko zastanawia mnie czy jest to w ogole mozliwe????

przeciez to nie ma sensu!!! procek jest prockiem i albo sie uruchamia i mozna na nim postawic system albo nie... nigdy jeszcze takich rewelacji nie slyszalem i dlatego pisze tu bo byc moze jednak jestem w bledzie i chce sie ustrzec od wydania kaski (malej bo malej ale zawsze)

pozdrawiam

Leniooch

1535799[/snapback]

dogadaj się z gościem że sprawdzisz procka natomiast wydaje mi się że gość bredzi może nie mial windy xp (sprawa bardzo śliska)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm a ja mialem kiedys tez taki przypadek. Tylko ze to slowo niedziała trzeba troszke inaczej rozumiec.

Pewien Athlon mial kiedys ukryszony rdzen. NIeduzo bo nieduzo ale mial. Bios widzial go normalnie wszystki chodzilo cacy, windowsy sie instalowaly ale...

Na XP procek byl full niestabilny. Kilka sekund lub minut po uruchomieniu wingrozy i zwis. Zainstalowalismy win98se i procesor dzialal znakomicie :)

Moze tutaj tez chodzi o stabilnosc pracy pod XP :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wynikaloby z tego ze "kruszonka" moze nie dzialac stabilnie pod XP'kiem...

problem w tym ze nie mam jak sprawdzic tego proca... mieszkam za daleko od kolesia i nie mam mozliwosci podjechania do niego z kompikiem :(

cholera... kusi i neci... ale troche jestem niespokojny.... po prostu jak prawdziwy Szkot ;) obawiam sie wywalic kase w bloto

pozdrawiam

Leniooch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wynikaloby z tego ze "kruszonka" moze nie dzialac stabilnie pod XP'kiem...

problem w tym ze nie mam jak sprawdzic tego proca... mieszkam za daleko od kolesia i nie mam mozliwosci podjechania do niego z kompikiem :(

cholera... kusi i neci... ale troche jestem niespokojny.... po prostu jak prawdziwy Szkot ;) obawiam sie wywalic kase w bloto

pozdrawiam

Leniooch

1535821[/snapback]

może ten koleś ma kogoś z xp a procka po wyczyszczeniu z pasty dokładnie obadaj czy nie widać nic no wiesz czy jest cały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

moze nei działc na xp, tzn moze sie xp'pek nei zainstalowac, jezeli jest uszkodzony mechanicznie ten procek/przegrzany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

ciąg dalszy ot

nie czaje o co idzie, szybko napisałem wyszło nei, zamiast nie, ale czy to jest jakieś cholerne przesępstwo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proc jest procem i chodzi pod każdym systemem. Niekoniecznie idealnie. Nie zainstalujesz na procu 200 Mhz Windows'a XP.

Sam posiadam Bartka 2600+ Athlona oczywiście <lol> i chodzi chodzi na XP ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi