Skocz do zawartości
reed

WATERCOOLING CUDEŃKO - kolejny LOL na ALLEGRO ???

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem jedno. Ta cghłodnica napewno sie nie sprawdzi.

1. 3 wentyle po 5CFM to 15CFM :((

2. Jesli wsadzimu taką chłodnice we wnęke 5,25 to będzie nam dogrzewać CD

3. Powierzchnia robocza takiej chłodnicy jest śmieszna. To już lepiej byłoby zamiast takich małych wiatraczków zastosować takie które wciągająpowietrze dłuższą częścią cooleera a wypychają boczną i zamontwać dwa takie. Są ciche i mają względnie dużą wydajność. Takie były stosowane w NoiseControlSilverado. Obeznani w temacie wiedzą o jaki chodzi. A zdjęcia nie podam bo nie znalazłem takowego.

Lepszym pomysłem jest dopasowanie sobie nagrzewnicy do obudowy szczególnie dobrym miejscem jest z przodu obudowy pod dyskami. Tam gdzie zazwuczaj jest miejsce na cooler 80mm.

Zobaczcie na tą chłodnice

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. Jesli wsadzimu taką chłodnice we wnęke 5,25 to będzie nam dogrzewać  CD

3. Powierzchnia robocza takiej chłodnicy jest śmieszna. To już lepiej byłoby zamiast takich małych wiatraczków zastosować takie które wciągająpowietrze dłuższą częścią cooleera a wypychają  boczną i zamontwać dwa takie. Są ciche i mają względnie dużą wydajność. Takie były stosowane w NoiseControlSilverado. Obeznani w temacie wiedzą o jaki chodzi. A zdjęcia nie podam bo nie znalazłem takowego.

Lepszym pomysłem jest dopasowanie sobie nagrzewnicy do obudowy szczególnie dobrym miejscem jest z przodu obudowy pod dyskami. Tam gdzie zazwuczaj jest miejsce na cooler 80mm.

Dołączona grafika

Raz prosze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. Jesli wsadzimu taką chłodnice we wnęke 5,25 to będzie nam dogrzewać  CD

3. Powierzchnia robocza takiej chłodnicy jest śmieszna. To już lepiej byłoby zamiast takich małych wiatraczków zastosować takie które wciągająpowietrze dłuższą częścią cooleera a wypychają  boczną i zamontwać dwa takie. Są ciche i mają względnie dużą wydajność. Takie były stosowane w NoiseControlSilverado. Obeznani w temacie wiedzą o jaki chodzi. A zdjęcia nie podam bo nie znalazłem takowego.

Dołączona grafika

co to jest jakie ma wymiary i ile kosztuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest w pełni własna robota. Oczywiście nie moja tylko kolesia z Xtremesystems.

Ale chłodnice wcale nie jest trudno zrobić i wcale drogo nie wychodzi koło 30zł. Największy problem jest z równym wycięciem blaszek i nawierceniem otworów. Żadne lutowanei blaszek nie wchodzi w gre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi