MichuL Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Witam. Moze ktoś mi pomóc w mojej sprawie otóż mam bartona 2800 założyłem ostatnio pentagrama 120 CU (wczesniej pentagram 80 AlCu i tez tyle stopni) i mam temperaturew stresie ok 63 st C. Nie jest to wina zepsutego czujnika termicznego (procek sprawdzany na innych plytach tez dawal podobna temperaturę), ani pasty (arctic cooler 5) wiec nie wiem o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) zmien paste na jakas markowa ... ac albo as5 mialem ostatnio to badziewie w rekach o czym piszesz oryginalna z penta jest lepsza od tego ta pasta to porazka ;] Edytowane 7 Lipca 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 A może procesor ukruszyleś ?? Staraj sie zakładać tego pentagrama tak aby nim nie ruszyć na boki, bo pasta sie rozmazuje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichuL Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 markowa pasta to jaka? ze tak zapytam? a co do ruszania coolerem to z moich staran nie szuram nim po procku. dzieki pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 eh przeciez napisalem ac arctic ceramique as5 actic silver 5 ocz'e (kolejnosc przypadkowa :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[eM] Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 a moze prozaicznie zle/nierownomiernie/zaduza nalozona warstwa pasty?? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 A może krzywo założony cooler? Nie wiem, nie miałęm tego w łapach ale może tak się stało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 przykrecales wpierw jedną potem drugą srubke czy po troszku obie? :> bo i tacy agenci sie trafiają... a potem czemu komputer nie startuje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichuL Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 o co chodzi z tym przykrecaniem srubek a co do grubosci pasty to jest cienka ale nie za cienka:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konwerro Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) Ano chodzi o to z tym przykrecaniem śrubek, ze trzeba mieć troche pomyślunku. Nie weim jak Ci to tak łopatoplogicznie wytłumaczyć... poprostu należy przykręcać stopnipwo, na zmianę. Dzięki tamu cooler bedzie równo przylegał. Zauważ ,ze jak przykręcasz tylko jedną śrubkę to cooler przekrzywaia się w stronę owej śrubki. Teraz chcesz przykręcić drugą srubkę i robi sie problem... bo po pierwsze rdzeń jest bardzo delikatny a tu tatkie naprężenia na niego działają a po dugie nie bedzie równo przylegał bo jest to poprostu niemożliwe. Co do posmarowanie pastą... obie powierzchnie umyj zanim posmarujesz (np. benzyną ekstrakcyjną czy spirytusem.) Edytowane 8 Lipca 2005 przez Konwerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichuL Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 no to tak przykrecalem:) a co mi da posmarowanie spirytusem? niby to odluszcze i pasta lepiej bedzie przewodzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konwerro Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Ma to duże znaczenie zwłaszcza wtedy gdy zmienisz rodzaj pasty. W ten sposób najdokładniej usuniesz starą. Jak zawsze kładziesz tą samo to też warto to odtłuścić zeby wymyc stare drobiny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek18jwe Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 a co ma ukruszenie procka do temperatury na nim ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichuL Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Własnie co mam temperatura do ukruszenie czyzby ukruszona czesc sie nie stykala przez co procek cala powierzchnia nie oddaje ciepla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Ukruszenie ma to do temperatury że dużo osób które ukruszyły rdzeń na tyle szczęśliwie że procek przeżył skarżyło się potem z tempy im wzrosły. Pozdrwiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...