Low-Power Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) Witam Aktualnie mam tpsa 2mbit na 30 userow wiec jak kazdy wie chodzi to nienajlepiej(30xp2p ;( ) Mam okazje zamienic lacze lanowe na adsl naetii w opcji premium 640-160 za 130 zl miesiecznie naturalnie dla mnie jednego. Sek w tym ze nie wiem jak ta usluga sprawuje sie u zwyklych klientow... I tu nasuwa sie pytanie: 1. Jak to lacze (niezaleznie od wersji) sprawdza sie w grach< czyli czy ping jest dobry (minimum porownywalny do dsl) , czy nie ma packet loss , czy jest stabilny itp 2. Czy sa z nim jakies inne ogolne problemy np zla synchronizacja, czy transfery sa takie jakiepowinny byc czyli w okolicach tych 80kb itp Mam telefon z netii wiec na chlopski rozum oplaca sie... a moze neo jest warte przemyslenia?? Dodam ze w netii nie ma zadnych limitow. Prosze o pomoc Pozdrawiam Edytowane 8 Lipca 2005 przez Low-Power Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Masz neo 2mb na tyle osób ?? I chcesz przejść na 640 neti :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Low-Power Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Masz neo 2mb na tyle osób ?? I chcesz przejść na 640 neti :>? 1535863[/snapback] Mam tpse DSL 2mbit na 30 os na LAN i chce przejsc na netie net24 (opcja 640\160) na mnie jednego i w zwiazku z tym postwilem takie pytania jak w pierwszym poscie... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Mam netie 640/160. Co prawda przyspieszyli ostatnio do 800/224 czy jakoś tak no i cene obniżyli tak by podwyżki vatu nie płacić. Ofólnie powiem tak...net jest dobry, stabilny, pingi ok ale zależy od serwera...wiadomo. Jak grałem w CSS i przewaznie było spoko. Awarie poważne (około 24h bez neta) moze były 2 przez rok, a tak przez ten cały rok może z 10 razy coś nie chciało zadziałać albo rozłączyło. Ogólnie usługa sprawuje się na 5. Dziele to na 3 komputery w sieci i jest wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 przepraszam ze sie wtrace - ile kosztuje ta netia 800/224? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Low-Power Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 przepraszam ze sie wtrace - ile kosztuje ta netia 800/224? 1541014[/snapback] jakies 130 z vatem\miech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 dokładnie 130 z vat. Po podwyżce podatku na neta netia zdrożała chyba na 2 miechy ale potem obniżyła ceny do tej z przed podwyżki. Pewnie się przestraszyli że ludzie odejda od usługi :P bo niedługo kończy się umowa tym co się zdecydowali na tą usługę od razu po jej wprowadzeniu czyli w zeszłe wakacje :) Przyspieszenie internetu (bonus) pewnie tez ma nas zwabić na kolejne miesiace użytkowania :] Ale co tam...nie narzekam :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Low-Power Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 dokładnie 130 z vat. Po podwyżce podatku na neta netia zdrożała chyba na 2 miechy ale potem obniżyła ceny do tej z przed podwyżki. Pewnie się przestraszyli że ludzie odejda od usługi :P bo niedługo kończy się umowa tym co się zdecydowali na tą usługę od razu po jej wprowadzeniu czyli w zeszłe wakacje :) Przyspieszenie internetu (bonus) pewnie tez ma nas zwabić na kolejne miesiace użytkowania :] Ale co tam...nie narzekam :] 1543472[/snapback] Sparrov jesli bylbys tak uprzejmy puscilbys mi tracerta< a nastepnie wkleilbys wyniki z pingami na forum??(Start-->uruchom: tracert adres_serwera) do www.pifpaf.pl www.onet.pl www.gamesnet.pl 85.10.193.4 (soe serwer CS;S) 193.42.218.101 (serwer pifpaf) 193.42.218.101 (serwer klanowy CSS w holandii) www.wp.pl. Bylbym dozgonnie wdzieczny za ten tracert ew jesli nie tracert to w uruchom ping -t. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) Jutro zrobie reszte jak znajde czas. Edytowane 12 Lipca 2005 przez Sparrov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...