Skocz do zawartości
werbel

Co Sie Bardziej Opłaca: 2x1gb, Czy 4x512mb ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie:

Czy bardziej sie opłaca kupić:

- 2x 1GB w dualu

czy 4x 512MB ?

Narazie mam nf7 tylko z 3 slotami wiec i tak nie wykorzystam tych 512, w przyszlosci(niedalekiej) mysle o A64 s939.( ten to juz ma 4 sloty)

Przydalo by sie wycisnoc z nich conajmniej 250MHz przy cl2.5(conajwyzej).

Caly problem tkwi w tym ze nie wiem jak sie te najnowsze 1GB moduly kreca(wszedzie testowane 512MB).

Wiec jezeli ktos cosik takiego ma i testowal to moglby sie podzielic informacja, za co bede ogromnie wdzieczny. :rolleyes:

Interesuja mnie moduly nastepujace:

http://sklep.benchmark.pl/pelny_17714.html

albo

http://sklep.benchmark.pl/pelny_17708.html

chyba ze jeszcze cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56833693 ale patrioty mi sie bardziej podobaja.

te 4 po 512 taniej wyjda i tak nie wiem ja pojda, wiec jak ktos wie to niech mi powie. Ale jeszcze liczy sie wydajnosc i stabilnosc przy tych przynajmniej 250MHz :blink:

Prosze o pomoc.

Z gory dzieki.

Edytowane przez werbel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie:

Czy bardziej sie opłaca kupić:

- 2x 1GB w dualu

czy 4x 512MB ?

z obecnie dostepnych kostek 2x1GB nie wyciszniej wiecej niz 220MHz...przy 4x512MB wycisniesz te 250, ale tylko z 2T - mowa o platformie a64..

u mnie te patrioty 2x1GB chodza max 217 2,5-3-3-6 1T i to jest kres ich mozliwosci, z recek znalezionych w necie, a dot inncyh modulow 1GB, systuacja wyglada b.podobnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planuje zakup 2x512mb biore albo Patrioty albo Geile Value lecz ostatnio o uszy obily sie infineony 2x512 CL3 i na dodatek tanie. Co w nich moze być?

Pozdrawiam,

Soker

Edit:

Oznaczenia na kosciach

Infineon

HYB25D256800CE-5

C 4EE 03088

Edytowane przez Soker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Amd_Powered

Planuje zakup 2x512mb biore albo Patrioty albo Geile Value lecz ostatnio o uszy obily sie infineony 2x512 CL3 i na dodatek tanie. Co w nich moze być?

Pozdrawiam,

Soker

Edit:

Oznaczenia na kosciach

Infineon

HYB25D256800CE-5

C 4EE 03088

1536080[/snapback]

przeciez infineon robi pamieci na wlasnych kosciach?;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to z tego co mowicie to kosci 1GB narazie są du*ne, szkoda :(,

A narazie co radzicie czy opłaca się inwestować w 2GB(troche by sie przydało bo Unigraphics mi zacina przy duzych rysunkach na 768MB), czy lepiej kupic 1GB(2x512)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Amd_Powered

No to z tego co mowicie to kosci 1GB narazie są du*ne, szkoda :(,

A narazie co radzicie czy opłaca się inwestować w 2GB(troche by sie przydało bo Unigraphics mi zacina przy duzych rysunkach na 768MB), czy lepiej kupic 1GB(2x512)?

1536430[/snapback]

jak nie krecisz pamieci to czemu nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi