Skocz do zawartości
_OskaR

Acer 5024 .40 Czy Chiligreen C5-400a

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat- 2 modele, w podobnej cenie (Acer byłby z 1GB RAM, ChiliGREEN z X700 256, 1GB RAM, 80 GB HDD, Win XP). Acer niby popularny, ale podobno awaryjny (czy to prawda?), o ChiliGREENie ( ) nie słyszałem żadnych uwag (tylko te baterie). Co do Acera- jak taktowane są pamięci- niby 333, ale w pewnej recenzji było, że nawet mniej niż 133, niczego się w BIOSie nie przestawi. A co będzie, jak wrzucę DDR-400? Pójdzie synchronicznie? Jak sprawuje się nagrywarka (chodzi o "strzelanie" płytami :D )?

A jak prezentuje się Gericom pod względem jakości w stosunku do konkurenta?

Help :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na pewno bym nie brał laptopa z kartą X700 256MB bo to jest bezsens.Ta karta jest zbyt słaba żeby wykorzystać te 256MB.Co do Acera 5024WLMi to bardziej polecam http://www.softon.pl/sklep/index.php?s=pro...27e088807e119bb Do laptopa jest to zdecydowanie lepszy wybór niż Turion. Dlatego nie słyszałeś o Chiligreen że pewnie nikt tego nie ma :).Ja bym się w to nie pchał.Acer jest zdecydowanie bardziej markowy od Gericoma.Jest mniej więcej na poziomie Asusa jak dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zamówiłem. Acera :D 5024- 64 bity się przydadzą. W sumie już od dawna zastanawiałem się nad prockiem tego typu do lapciaka (choć nie wykluczałem produktów Intela). Jak dadzą DDR-400 i pójdą synchronicznie, to będzie cacy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja osobiscie jestem posiadaczem Acera 5024(512RAM X700 128, Turion 1,8)

jak narazie jestem bardzo zadowolony z tego sprzetu w 3Dmarku03 ok. 5500 pkt. mysle ze to dobry wynik. I na prawde polecam tego laptopa ciekawi mnie tylko jedna rzecz w jakim modelu jest grafika x700 z 256MB RAM-u. Na stronie Acer Polska (http://www.acer.pl/acereuro/page4.do?dau22.oid=9805&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=13&ctx1=PL&crc=1910050096) nie ma modleu z taka grafika. Jeśli można wiedzieć to ile trzeba dopłacić za te 128MB RAM-u.

Pozrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X700 z 256 jest tylko w Gericomach (dają wtedy z matrycą1400x1050 zamiast 1024x768).

A tak z ciekawości- jakie masz taktowanie RAMu (rzeczywiste- bo ponoć zamiast 333 jast poniżej 266; ciekawe jak będzie z DDR-400)?

I jeszze jedno- czy napęd obsłuży mini-CD; czy jest w miarę"bezpieczny" (rysowanie/strzelanie płytami)?

Edytowane przez _OskaR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi