Pretorian Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 witam mam problem kupiłem live !!! do bx master stara płyta 2 lata temu kupiona ale nie w tym problem.Problem tkwi w tym że inastaluje stery i za cholere nie chcą przeypasić już chyba z 7 różnych płytek próbowałem ale w system/menadzer pisze żółty wykrzyknik koło sterów i coś sie gryzie ale nie mam pojęcia co.Próbowałem z 7 różnych sterowników i nic karta jest dobra sprawdzałem u siebie. może ktoś ma jakiś pomysł co zrobić :roll: :roll: :roll: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 sciagnij LIVE WARE to najlepsze stery, jesli nie pomoze to zmien przerwania dla LIVA daj mu IRQ10, a reszte niech automatycznie pzydziela, ewentualnie wszystko mozesz sam sieciówke czy tam modem dac na 5 a grafe na 11albo12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marqs Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Spróbuj wrzucić ją w inne PCI, moj stary live strasznie gryzl sie z kontrolerem IDE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_TP Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Mam BX Mastera.. SB Live! Value, potem SB Live Player 5.1... a aktualnie SB Audigy dziala bez problemu tak jak poprzedniczki. Karta zawsze byla w 3 sloci PCI (liczac od gory.. czyli od zlacza AGP)... i nie mialem zadnych problemow. wywal inne karty, i proboj.. napewno bedzie dzialac. Jakby co oprocz tej karty muzycznej jes pare innych (modem, sieciowka, tuner tv, host-adapter scsi, oraz grafa).. i zadnych konfliktow nie mialem.. testowane na Windows 98 i Win 2000. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Nie piszesz jakiego masz proca. Jeśli to CII to miałem taki problem na płycie Abita. Tylko u mnie nie dało sie uruchomic kompa. Pomógł mi update Biosu, oraz nakładka na sterowniki Lajwa (mozna ściągnąć ze strony producenta - chociarz dość ciężko znaleźć)> Problem dokładnie tkwi w tym, że płyta przydziela to samo przerwanie dla proca i karty muzycznej i w konfiguracji Live!+BX+Celeron coś się chrzani. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 właśnie jest celek ale nie widziałem żęby były jakieś konfikty w przerwaniach 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...