piotres Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 witam Mam neostrade 128 od jakies 2 miesiecy. I wlasnie od jakies 3 dni pojawily mi sie problemy z niechcianymi "dodatkami" do Wina Xp Sp1 - mysle tu o roznych smieciach co ciagle chodza w windowsie i czasami nachalnie lokuja sie do taskbara :angry: . Np. mam juz jakis BullsEye Network i inne jeszcze jakies takie syfy :angry: ... Mam jedynie antywirusa - Nortona Antivirus 2005. I powiedzcie mi co mam zrobic by uniknac infekcji takimi glupotami ?? jakiegos Firewalla zainstalowac czy co ? Tylko jakiego ? jakiegos darmowego ...poradzcie cos :mur: z gory dziekuje pozdrawiam Piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 1. Zmien przeglądarkę na Operę/Firefox. 2. Zainstaluj SP2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Ja bym ci radził po pierwsze zmienić antyvira. Ja nie miałem z Nortonem zbyt miłych przygód. Polecam Kaspersky'ego tudzież NOD'a. Firewall... używałem ZoneAlarm teraz z ciekawości mam Kerio. Oba niezłe moim zdaniem. Do śmieci najlepszy (moim zdaniem) SpySweeper lub Ad-Aware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) Ja bym ci radził po pierwsze zmienić antyvira. Ja nie miałem z Nortonem zbyt miłych przygód. Polecam Kaspersky'ego tudzież NOD'a. Firewall... używałem ZoneAlarm teraz z ciekawości mam Kerio. Oba niezłe moim zdaniem. Do śmieci najlepszy (moim zdaniem) SpySweeper lub Ad-Aware. 1536276[/snapback] No tak zainstalowalem ZoneAlarm jak radziles to nie moge sie polaczyc z zadna strona i nie dziala mi GG :mur: ..nie wiem czy ja jestem az tak glupi czy co ze nie potrafie tego skonfigurowac ? Wylaczylem calkiem Outbound protection i nic :angry: ...prosze poradz mi jak to skonfigurowac by bylo OK ? EDIT : Juz chyba mi dziala Ok .. EDIT 2: Kurcze dobry jest ten ZoneAlarm :D ...nie robilem nawet formatu a juz teraz mi te pieprzone okienka nie wyskakuja :) ..fajny fajny :D .. pozdrawiam Piotres Edytowane 8 Lipca 2005 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 No tak zainstalowalem ZoneAlarm jak radziles to nie moge sie polaczyc z zadna strona i nie dziala mi GG :mur: ..nie wiem czy ja jestem az tak glupi czy co ze nie potrafie tego skonfigurowac ? Wylaczylem calkiem Outbound protection i nic :angry: ...prosze poradz mi jak to skonfigurowac by bylo OK ? EDIT : Juz chyba mi dziala Ok .. EDIT 2: Kurcze dobry jest ten ZoneAlarm :D ...nie robilem nawet formatu a juz teraz mi te pieprzone okienka nie wyskakuja :) ..fajny fajny :D .. pozdrawiam Piotres 1536381[/snapback] bo jak masz firewalla to aby moc sie polaczyc na "zewnatrz" to musisz zezwolic programowi na polaczenie. Wiec jak odpalisz GG to poprostu gdy wyskoczy komunikat cos w rodzaju "allow GG to connect with server..." to zezwol i juz masz wszystko luuuz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 bo jak masz firewalla to aby moc sie polaczyc na "zewnatrz" to musisz zezwolic programowi na polaczenie. Wiec jak odpalisz GG to poprostu gdy wyskoczy komunikat cos w rodzaju "allow GG to connect with server..." to zezwol i juz masz wszystko luuuz 1536566[/snapback] Tak tylko przedtem mi taki komunikat nie wyskakiwal ...teraz z GG jest juz OK :-P .. ale :angry: za to Outlook mi sie nie laczy z serwerami poczty (wyskakuje blad) przez tego ZoneAlarma ..jak to poprawic by bylo Ok ? :mur: piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicol Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 zainstalować sobie thunderbirda :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 (edytowane) pisales, ze masz Norton Antivirus 2005 - i pewnie masz wlaczone skanowanie poczty przychodzacej i wychodzacej zatem ZoneAlarm blokuje ci proces ccApp.exe ktory odpowiedzialny jest za poczte wychodzaca i przychodzaca. wystarczy, ze kazesz ZoneAlarmowi na przepuszczanie TCP/UDP dla tego procesu (ccApp.exe). zmiana na Thunderbirda nic nie pomoze, bo mialem ten sam problem - przypadkowo i odruchowo, po reinstalce systemu, utworzylem trwala regule dla ccApp.exe (blokowanie), i nie moglem wysylac poczty. oczywiscie jak najbardziej cie namawiam do zmiany Outlooka na Thunderbirda. Edytowane 9 Lipca 2005 przez alcapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Zrobilem format partycji z Windowsem i narazie jest Ok . Wrzucilem nortona antyvira 05 i zone alarm i narazie wszystko dziala jak trzeba . Mam outlooka i normlanego IE . Oby tak pozostalo :D . Dziekuje wszystkim za pomoc . :gitarzysta: pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 wywal nortona, zastap go nod32, zainstaluj opere, etrust patrol + ad-aware i bedzie cacy.. osobiscie posiadam wina 2003 z zablokowanym ie.... opera i etrust + ad-aware.... antyvira nie mam zadnego poniewaz malo sciagam z netu a jak sciagam to ze sprawdzonych zrodel.. zero problemow... i system nie zamulony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...