malarz84 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 witam, mam dziwny problem, a wiec: mam pc tak jak w opisie ... odpalilem w radziu dodatkowe potoki, gralem np. w brotehers and arms ... po chwili komp wydawal jak by takie piskniecie, chwile pracowal i nagel wszystko zamieralo ... (jedyne lekarstwo to reset poprostu) ... dzialo mi sie cos takiego w paru grach ... odinstalowalem omegi i posadzielem zwykle stery zeeby zobaczyc jak bedzie z 4 potokami ... problem rozwiazany, ale niestety na jeden dzien .... teraz mam 4 potoczki i dalej taki problem jak byl wczesniej ... - moze mi ktos doradzic co moge zrobic zeby nie bylo zadnych porblemow? - pozdrawiam malarz84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 odpal omegi a zmniejsz taktowania może Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) moze zmniejszyc taktowanie z RivaTuner? i jakie taktowanie bys proponowal ? i czy konieczne są omegi?? Edytowane 8 Lipca 2005 przez malarz84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Zasilacz? Jaką grafe miałeś poprzednio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 poprzednio miałem GF4TI 4400 128mb .... zasilacz mam 350W ... obudowa jest TRACER czy cos takiego i zasiłka byla taka juz wstawiona tam .... sugerujesz ze poprostu zasilacz wymęka? ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 jesli ten zasilacz to tez tracer lub inny badziew, to calkiem prawdopodobne. nie masz miernika zeby spprawdzic napiecia w czasie gry? temp. procesora i inne w normie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Grafa z odblokowanymi potokami (jak i z 4) potrzebuje więcej prądu, i być może że zasiłka zrezygnowała ;) dobrze by było abyś sprawdził jak się komp zachowuje z mocniejszym zasilaczem. Powodem mogą być również śmieci po poprzednich sterach, jaki i same stery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 podpiołem radzia pod zasilanie napedow CD-ROM i CD-RW (ona sie podpiete razem) zdziwila mnie jedna rzecz ze po podpieciu karty graficznej RW dziala normalnie a CD-ROMu system nie widzi chodz zasilanie tez jest - czy to nie dziwne??:)) .... wiec wygalda na to ze czeka mnie zakup jakiegos dobrego zasilacza (znacie cos moze godnego zaproponowania?) -- aha i jakie w koncu sterowniki porponujecie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 modecom 350gtf - 95 zł (u mnie sobie radzi bardzo dobrze) stery najnowsze omegi 5.6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 podpiołem radzia pod zasilanie napedow CD-ROM i CD-RW (ona sie podpiete razem) zdziwila mnie jedna rzecz ze po podpieciu karty graficznej RW dziala normalnie a CD-ROMu system nie widzi chodz zasilanie tez jest - czy to nie dziwne??:))Walnięty molex, za duże spadki napięcia?? :blink: .... wiec wygalda na to ze czeka mnie zakup jakiegos dobrego zasilacza (znacie cos moze godnego zaproponowania?) -- aha i jakie w koncu sterowniki porponujecie??Dobry tak :) tylko do jakiej kwoty... Przez dłuższy okres czasu używałem omeg 2.5.90 teraz jade na najnowszych, spróbuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) ok, poradzilem sobie z problemem, odlaczylem jeden z napdedów, dokladnie CD-ROM i wszystko mi chodzi stabilnie ALE, ale gram np. w nfs:u ... wszystko jest pieknie slicznie do momentu kiedy odpalem (mam 8 potoków) wszystko na high i w tym oczywiscie opcje w ktorej widac swiatla twojego auta na drodze, widac obszar gdzie auto "swieci" ale na tym obszarze jest szachowinca, dloslownie (ciemniejszy kwadrat przeplata sie z jaśniejszym) widac to tylko na tych przednich swatlach twojego auta ... co to moze byc? -cos czuje ze grafa nie jest podatna na moda - dobrze czuje?:))) -chyba dobrze, mam 4 potoki i problem rozwiazanyyy ... szkoda ze przy 8 nie jest tak kolorowo :(( pozdrawiam - malarz84 Edytowane 8 Lipca 2005 przez malarz84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Jeśli jest szachownica to karta jest niemodowalna, ja też tak mam ale tylko w niektórych gierkach i w zupełności nie przeszkada mi to, da się grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz84 Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 u mnie tez da sie grac, jedenmu by to nie przeszkadzalo drugiemu bardziej ... ale faktycznie nfs:u to 1 tytul na ktorym to ewidentnie widac .... wczesniej prawie tego niezauwazalem w innych grach ..... - dzieki za pomoc!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...