NeuroPL Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Witam, jakiś czas temu kupiłem chłodnice na allegro i byłem pewny że króćce pasują na wąż 12/16, jednak dzisiaj przyjechał do mnie PowerX z NK12 i się okazało, że króćce nie są identyczne. W chłodniczce znajdują się NK16 i teraz mam problem, węży jeszcze nie kupiłem i nie wiem czy 12/16 wejdzie na NK16... Może ktoś mógłby się zamienić nowe NK16 na NK12. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sappa Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Powinien wejsc. zalezy jeszcze jakie weze zakupisz. Kubek goracej wody i wejdze. ja wcisnolem gutasyny 12/16 na rurke 17mm i to bez wiekszych problemow. jesli nie bedzie chcialo wejsc to mozesz rozciagnac rurke wkladajac w nio (po rozgrzeaniu) kombinerki i rozwierajac je. ewentualnie mozesz jeszcze posmarowac kruccie jakims tluszczemi czy inym swinstwem zeby byl lepszy poslizg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 a czy to nie uszkodzi węża? Może ktoś jednak zgodziłby się na zamiane> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orion_THG Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Waz zawsze powinien byc mniejszy jak krociec. U mnie caly uklad jest oparty na kroccach NK12 a weze to eheim 9/12... co prawda goraca woda sie przydala ale teraz waz trzyma sie tak mocno ze z opasek moglbym zrezygnowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) Ja mam problem z moim kadettem. Wąż 10/12 a kadet ma króćce takie, że ten wąż wchodzi w środek czyli 13/15 gdzieś tak. Na gorąco nie moge założyć, próbowałem silikonem zalać - nic nie dało. Jak założyć ten wąż na króciec? Myślę nad tym, żeby kupić trochę węża 12/14 założyć na króciec, zostawić z 5-10 cm i w środek włożyć i zakleić mój wąż. Wypali coś takiego? Sorki za głupie pytanie ale w WC jestem newbie :wink: Edytowane 8 Lipca 2005 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 to juz lepiej redukcje jakas kupic w ogrodniczym czy cos. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56993097 takie cos tylko o rozmiar mniejsze spytaj moze koles ma inne. albo kup sobie nowy waz bardziej miekki wyjdzie cie to 3m po 2zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Czy zalozenie 10 zbrojonej na NK12 jest wykonalne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 trudne lecz wykonalne. ale lapy beda bolec:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolghnet Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 no wiec ja zrobiłem tak :D wąż 12/14 firmy Guuuuuuutasyn :D pod Gaz w kuchence . Rozciagasz je, zakładasz na kadetta. Czyli jakies 5cm weza. W te 5cm wepchalem waz gutasyn 10/12. Wszystko cacy. 100% sczelnie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Ja waz Cellfasta 12/1 naciagnalem na rurke miedziana jak mnie pamiec nie myli 18mm i sie trzyma. Goraca woda + plyn do mycia naczyn rzadza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 A może ktoś z twórców bloków bądź czyścicieli chłodniczek byłby w stanie się zamienić? ;) ;) Najwyżej to kupie za 12zł złączki NK12 i będzie po problemie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 (edytowane) Ja zrobiłem tak że wziąłem rurke o średnicy zew 10 naciągnąłem na nią mój wąż, polałem ludwikiem, wsadziłem w króćce (rurke i naciągnięty na nią wąż - gdzieś na głębokość 3 cm) i nic nie przecieka :wink: To nie jest żaden cellfast, gutasyn ale kultowy "wąż do benzyny i oleju" z motoryzacyjnego :D Edytowane 9 Lipca 2005 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Moze przez niecaly rok znalazl sie ktos chetny na zamiane? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 z tego co słyszałem to nk16 są przeznaczone własnie do 12/16/ nie wiem czy to prawda, na nk12 tez pasują ale trzeba zaciskac je, bo sie mogą zsunąc lub moze cieknąc, ja bede naciagał w najblizszym czasie eheimy 12/16 na nk12 i mysle nasmarowac króciec sylikonem i dopiero naciągnac wąz, do tego jakas opaska plastikowa i gra muzica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...