luki2 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Witam wszystkich. Mam dosc dziwny problem z moim radeonem 9800pro. Przez niecaly rok czasu jechalem na nastepujacym configu: Barton 2600+(nie krecony), 2x256ddr, r9800pro i epox 8rda3+ no i zasilka stary 3letni codeshit 300W wynik w 3d marku03 wynosil srednio 5700pkt. W koncu postanowilem zmienic zasilke gdyz na tej nie bylo mowy o kreceniu no i bezpieczenstwie dla mojego sprzetu.Kilka dni temu kupilem topower'a p6 420W. Zasilke zamontowalem kompa przeczyscilem, AS5 nalozylem(na proca). Odpalilem 3d smarka 03 (w celu sprawdzenia pasty) i ku mojemu zdziwieniu wyniki oscyluja w tej chwili w granicach 4900-5000pkt, probowalem roznych sterow 4.9, 5.1 omegi, 5.6 itd(z wlaczonym i wylaczonym szybkim zapisem) wyniki przyblizone. I teraz sie zastanawiam skad taki dziwny wynik coprawda WIEM, ZE SMARKI NIE SLUZA DO MIERZENIA WYDAJNOSCI ale jednak taka roznica daje do myslenia a wiec co to moze byc??? Wirow nie mam kompa skanowalem a pozatym po formacie. Moze to prozaiczny problem spruboje jeszcze z grami czy jest jakis spadek fps chociaz z tego wynika, ze bedzie. Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Może ci się proc przetaktował? bo ja raz tak miałem z niewiadomo jakiej przyczyny i wyniki w smarkach były niższe. 1536837[/snapback] NIE, procesor dziala na takiej samej czestotliowsci czyli 2600+(166x11,5). Specjalnie go nie podkrecam jeszcze(chociaz po to mam ta zasilke :D ) bo musze dojsc do tego czego to jest przyczyna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 To musisz doszukiwać się przyczyny w związku z tymi zmianami, które przeprowadziłeś w kompie. Innego wyjaśnienia nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 To musisz doszukiwać się przyczyny w związku z tymi zmianami, które przeprowadziłeś w kompie. Innego wyjaśnienia nie ma. 1536911[/snapback] Sam przyznasz dziwny przypadek a zmiany w kompie to tylko nowa zasilka. Nic to zobaczymy moze ktos inny bedzie wiedzial o co chodzi ale dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...