Lisek Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Monitor dzisiaj odsyłam, bo niestety ludzie z iiyamy nie mają innej sztuki na wymianę :( Jeszcze raz sie bawiłem regulowałem i nic... Strzeliłem jeszcze jedną fotke - szare tło, czarna i czerwona pionowa linia - tak to wygląda na mojej iiyamie. http://lisek.cjb.net/others/iiyama2.jpg Co do geomterii, zauwazylem ze sypie sie zaleznie od rozdzialki. Np. w 1280x960 jest to bardzo widoczne (rozciaganie sie rzeczy na pulpicie wzgledem przeciagania ich do gornej/dolnej krawedzi ekranu). A w 1152x864 jest to rowniez widoczne, ale nieco mniej. Tak czy siak szukam nowego monitora a na razie przepraszam się z moim starym dobrym LG'kiem :) Aha, jeszcze zauwazylem jedną sprawe. Rozciąganie sie ekranu :( To znaczy jak uruchomie monitor to po prawej stronie mam ok 5mm czarnego - jakby obraz nie byl dobrze ustawiony. Problem w tym, że po jakiejs godzinie obraz idealnie dochodzi do krawędzi ekranu... Kicha jednym słowem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Musiales trafic na wadliwy egzemplaz. Nie ma takich cudow na monitorach nawet o polowe tanszych i gorszych. To tylko jedna mysl ktora mi sie nasuwa. Moze jeszcze problemem byc karta graficzna albo cos z odswierzaniem masz nie tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 lisek te czerwone smugi to normalnie na monitorze widac czy to wina zdjecia ? bo jak to na monitorze widac to masz cos niezle spierdzielone ;) u mnie tak to wyglada http://156.17.232.1/l/gif/IM000732.JPG mogl bys zrobic jakies zdjecie ze z<span style="color:red;">[ciach!]</span>a geometria ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 a sony jest napewno lepszy od ijamy bardzo w to wątpie jesli tak piszesz to musiałeś widziec podobne modele iiyamy i sonego np.vmp 454 i odpowiednik sony-a nie sadze bys miał je w dyspozycji na tyle by wysnuwac takie wnioski pracowałem na ijamie 21", model niepamietam, płaski, dobre osiagi jezeli chopdzi o rozdzielczosc i odswiezanie, widzialem tez sonego 21", obraz poprostu bez porównania, jedyne co jest lepsze od sony to Eizo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Widzisz, tak sie składa ze mialem ten typ tylko ze 17" 107p40 i teraz mam sony g220, oczywiście obraz w sonym jest lepszy ale nieznacznie, a sony jest napewno lepszy od ijamyPo czym to wnioskujesz że Sony jest lepsze od Iiamy ?? Maiłeś obydwa monitory obok siebie i przeprowadzałeś bezpośrednie porównanie ?? Jeżeli nie to się nie odzywaj !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Widzisz, tak sie składa ze mialem ten typ tylko ze 17" 107p40 i teraz mam sony g220, oczywiście obraz w sonym jest lepszy ale nieznacznie, a sony jest napewno lepszy od ijamy Po czym to wnioskujesz że Sony jest lepsze od Iiamy ?? Maiłeś obydwa monitory obok siebie i przeprowadzałeś bezpośrednie porównanie ?? Jeżeli nie to się nie odzywaj !! sam sie nie odzywaj :evil: :evil: :evil: pracowałem na ijamie , sony mam w domu więc wiem o co chodzi widze ze szukasz poprostu kogoś żeby zaprzeczyć jego zdaniu i sie z nim pokłócić, a co za tym idzie nabić sobie licznik postów musze ci powiedzieć ze źle trafiłeś, dla mnie od tej pory EOT, nie chce mi sie prowadzić bezsensownych dyskusji, o wyższości jakiejś ijamy nad sony :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 sam sie nie odzywaj :evil: :evil: :evil: pracowałem na ijamie , sony mam w domu więc wiem o co chodzi widze ze szukasz poprostu kogoś żeby zaprzeczyć jego zdaniu i sie z nim pokłócić, a co za tym idzie nabić sobie licznik postów musze ci powiedzieć ze źle trafiłeś, dla mnie od tej pory EOT, nie chce mi sie prowadzić bezsensownych dyskusji, o wyższości jakiejś ijamy nad sony :evil: :evil: :evil: porównywanie monitora 21 z 17 jest kompletnie pozbawione sensu -a poza tym ta iiyama która miałeś mogła byc jakas prehidtoryczna np.sprzed 7lat jakiejś ijamy ROTFL - hehe -masz widocznie małe pojecie o dobrym sprzecie i producentach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Kurna, nie twierdze że Iyama to złe monitory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 pracowałem na ijamie , sony mam w domu więc wiem o co chodzi widze ze szukasz poprostu kogoś żeby zaprzeczyć jego zdaniu i sie z nim pokłócić, a co za tym idzie nabić sobie licznik postów musze ci powiedzieć ze źle trafiłeś, dla mnie od tej pory EOT, nie chce mi sie prowadzić bezsensownych dyskusji, o wyższości jakiejś ijamy nad sony :evil: :evil: :evil: Wcale nie chcę się z nikim kłócić, ale nie napisałeś że porównywałeś je bezpośrednio. Pisałeś że miałeś "17" 107p40 i teraz mam sony g220" - czyli z tego wywnioskowałem że nie porównywałeś Iiyamy bezpośrednio tylko stwierdziłeś że "sony jest lepsze o 107p40 i na pewno lepsze od Iiamy" Na następny raz pisz dokładnie to nie będzie problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Oki, zgadzam sie, małe nieporozumienie, ale i tak uważam ze sony jest lepszy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 19 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2002 Oki, zgadzam sie, małe nieporozumienie, ale i tak uważam ze sony jest lepszy :)Gdybym miał o 1000zł więcej to kupuje Sony, ale mam tylko 1800 i muszę wybrać coś w tej cenie co ma 19`. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...