Skocz do zawartości
Baracuda

Ultrafiolet w Obudowie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet się niezastanawiaj tylko montuj i fotki zapodaj sam, chce to zamontowac tylko niewiem gdzie to kupic :( Kompowi to raczej niezaszkodzi a zdrowiu chyba też nie niewiem jak na wzrok ale chyba cały czas się na to niepatrzysz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JUż niedługo bo zaczynam modyfikować obudowe , ale czekam na zamówioną szybkę i pare Blu neon . Ale czuje jak to zrobie to nie będę mógł oczu oderwać od tego widoku , a wtedy oczka zabolą :)

Mam pewien plan co do podwójnej szybki w Której będzie wooooda i boombelkiii a i jeszcze jedno będzie tam pływać PIĘKNE , FLUORESCENCYJNE LOGO AMD a przy ultrafiolecie wygląda to naprawde zajebiscie , Japierdziele ja to mam Łeb. MAM już 10 Kartek ze szkicami odnośnie tej modernizacji . Każdy mały szczegół nie będzie pominięty , bo już siedzę nad tym ze 2 miechy . JAK skończe to zrobie pare fotek . Ale tu tkwi problem nie posiadam skanera no i chyba narażie nie wyślę ?

Kórde ten plan jest niezły co nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czlowieku streszczaj sie bo chce zobaczyc jak to wyglada... bo z tego co tu napisales to powinna byc najbardzej <span style="color:red;">[ciach!]</span>na obudowa na swiecie :D Takze pamietaj jak jush fotki benda to slij na maila: donio@irc.pl

Pozdrowionka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lekko że to będzie Ultrafiolet dlatego że przy projekcie uwzględniłem w jakim miejscu mabyc zamontowana tak aby mi niezaszkodziła. a te katodki to się kryja przy tym człowieczku :) .

Myśląc nad tą modernizacją wpadłem na jeszcze jeden zajebisty pomysł , otóż w pracy mamy taką małą maszynke do sprawdzania wałków i otworówdziała to na spręrzone powietrz kture jest wpuszczane wkomory z malutkimi kulkami i poprzez czujniki ( zależy od nacisku piłeczki się podnoszą lub opuszczają .No więc zamontuje pomiędzy dwoma szybkami 10 komor ( bez wody ) każde będzie podłączone do takiego czujnika a czujniki odpowiednio do KOREKTORA MUZYCZNEGO ?. A co zatym idzie ?

HA piłeczki będą sobie skakać wedłu rytmu . A żeby to świetnie wyglądało to muszą mieć ostre kolory tak aby ultrafiolet zajebiscie je podswietlał

Kórde jak to wypali to dopiero będzie wypas . Chyba będę pierwszy na świecie co takie cacko wymyślił .

Lekko mam łeb co :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czlowieku streszczaj sie bo chce zobaczyc jak to wyglada... bo z tego co tu napisales to powinna byc najbardzej <span style="color:red;">[ciach!]</span>na obudowa na swiecie  :D  Takze pamietaj jak jush fotki benda to slij na maila: donio@irc.pl

Pozdrowionka

co ty <span style="color:red;">[ciach!]</span>lisz???

"najbardzej <span style="color:red;">[ciach!]</span>na obudowa" ???????

tak w ogóle to nie polecam montowania UV w budze sam miałem i wiem co mówie. Wywaliłem ja kiedy komp zaczał restartowac podczas pracy

a przy okazji te swiatło jest zajebisce niezdrowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ogóle widze tu niezłą rozbierzność znan miedzy ludzmi >100 i ludzmi<100. Początkujacy na tym forum poczytajcie je najpierw troche zanim zaczniecie pieprzyc głopoty.

Ja jestem <100 a to znaczy jedynie to ze CZYTAM zamiast pisac glupie posty i nabijac statystyki.I nie mam przez to glowy w chmurach.Wyluzuj.OKI :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, ciekawe jak zrobisz to dawaj fotki... a z ultrafioletem radzę ostrożnie, cytuję: "UWAGA promieniowanie ultrafioletowe szkodliwe dla oczu i skóry"...... Lecz kompowi nie zaszkodzi, w końcu to nic organicznego (całe szczęście) :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AFIAR są urządzenia pracujące z lampami ultrafioletowymi i służą do...... kasowania zawartości pamięci FLASH-EEPROM i podobnych 8O :mrgreen: Więc ja bym sobie kostkę biosu na mobo i grafie (jeśli jest osobna) zakleił, żeby na nią nie świeciło 8)

Ale mogę się mylić :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzićie o ultrafiolecie zamontowanym w obudowi ,pytam dlatego że posiadam taki mały ( 15 cm ) od sprawdzania forsy .Efekt zajebisty :)

Ale czy niezaszkodzi to kompowi no i zdrowiu ? PORADCIE co zrobić ?Montować czy nie ?

Jeżeli ta świetlówka jest pokryta czarno-granatową powłoką to nic Ci nie będzie, takie świetlówki stosuje się również do efektów specjalnych na dyskotekach, fakt że są jakieś ograniczenia jeżeli chodzi o natężenie i czas świecenia, ale z tego co mi się wydaje chyba będziesz wykożystywał ją do oświetlenia pośredniego a nie bezpośredniego a więc problemu nie powinno być.

Pozdr.

Masz jakieś oznaczenia na niej, to napisz poszukam w katalogach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...