Skocz do zawartości
down_load:)

Jak Wyfrukować Okładkę Cd ....?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie. Chciałbym 'upiękrzyć' kopertę na płytę. Kopera jest bez folii przezroczystej, z dwóch stron papierowa. Ale nie zmienia to faktu, że nie wiem za bardzo jak się za to zabrać. Chciałbym wydrukować cover na tej kopercie, ale nie wiem czego powinienem użyć. Czy można nero cov designer? Może jakoś prościej ..?? Prosiłbym op jakieś wskazówki, również dotyczące tego, jak umieścić taką kopertę w drukarce itd.. thx in advance.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W instrukcji od każdej drukarki pisze, na czym ona może drukować i w jakich formatach i gdzie wkładać koperty. A co do programu graficznego, to zależy od tego, co chcesz osiągnąć - nero wystarczy do prostych rzeczy, word może być zadziwiająco skuteczny, a do bardziej wyrafinowanej zabawy nada się corel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzyj ktoregos programu wymienionego przez grzmota do zaprojektowania okladki badz sciagnij gotowa ze strony http://cdcovers.cc/ , a nastepnie wydrukuj na normalnej kartce (jezeli nie masz mozliwosci drukowania na kopertach), wytnij, przyklej i po klopocie. : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to robie tak, mierze linijką pudełko, robie w word-zie pole tekstowe o tych właśnie rozmiarach i pisze tekst w tym polu tekstowym i drukuję. Ale to jeśli robie okładke do pudełka.

A koperta, wybież w wordzie papier niestandardowy i daj rozmiar koperty i napisz co chcesz na tym dokumencie lub wstaw grafike i drukuj, a koperte daj do drukarki do prawego rogu. (nie wiem jaką masz drukarke ale ja tak robie na hp 690c)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi