darek505 Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Mam kartę Palit GF FX5500 128MB 128bit jest ona strasznie gółosna posiada ona swoj oddzielny wiatraczek który jest najgłosniejszy w całym kompie moze ktos wie co mozna z tm zrobic moze mial podobny problem lub czy mozna go poprostu wyłaczyc lub odpiąc (tylko zeby sie nie zjarał) prosze o jakakolwiek pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Jeśli wymiana chłodzenia nie spowoduje utraty gwarancji wymień je na jakieś cichsze. A co ja mam powiedzieć jak mój GF6800 wyje szczególnie teraz w lecie jak są upały i wiatrak chodzi na max obrotach, a wymiana chłodzenia spowoduje utrate gwarancji??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Jeżeli nie urwiesz nic karcie to nie straacisz gwary :wink: Można wymienić wiatraczek, ale chyba od razu lepiej zmienic całe chłodzenie... poszukaj czegoś pasującego do tej karty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
von_Paulus Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Ja miałem podobny problem na radku 9700. Ponieważ mam 2 lewe ręce wolałem nie ruszać całego chłodzenia tylko wymieniłem sam wiatrak. Kupiłem na allegro wiatrak do obudowy 60 mmx25mm a do tego regulator obrotów pentagrama. Wiatrak dzięki swojej wielkości a także wysokości ma sporą wydajność i wystarczająco dobrze chłodzi kartę na niskich obrotach. Przykręciłem go do żeberek radiatora bo oczywiście w otworze po oryginalnym wiatraku by się nie zmieścił. Cała operacja kosztowała ok.30 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...