Skocz do zawartości
maly86

Papiery + Ug = Niewiadome...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zdalem mature, zlozylem papiery na UG na gegre dzienne, ze spacjalizacja "ogolna" :wink: 15 wyniki, a ja trzese gaciami, portkami czym sie da... Wyniki ze swiadectwa maturalnego, czy tez z ukonczenia liceum nie byly zaciekawe :? I w 3 dniu rekrutacji bylem 265 chetnym... :blink: a do wczoraj rekrutowali... I treaz do Was pytanie... Sa jakies szane na znalezienie pracy po srednim? Ale takie lepszej? Bo rodzina mi gada, ze nawet po wyzszych jest ciezko, dlatego ludzie robia nawet 2-3 wyzsze kierunki... Jak sie nie dostane na UG to skladam w moim miescie (zadupi*) na policealna na "technik informaty", 100 zl miesiecznie... A slyszalem, ze nauczyciele odwalaja fuszerke i pewnie niczego nie naucza, ale zawod bede mial... Nie bedzie to zadawaljace, ale zawsze cos... A jak nie pojde nigdzie to ani roboty, ani kasy, tylko do woja :wink: Bo A dostalem, bo sam chcialem... Poniewaz, duzo osob mi kazalo tak zrobic, z wiadomego wzgledu praca + D = brak pracy...

Moze macie jakies szkoly w gdansku gdzie moglbym sie zalapac jeszcze, jakies pomysly, a moze z wlasnego doswiadczenia mi cos podpowiecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

praca + D = brak pracy tutaj sie nie zgodze praca + A = to jest brak pracy, poniewaz dopoki nie bedziesz mial uregulowanego stosunku do woja (czy jakos tak) to zaden cie nie zatrudni, bo w kazdym momecie moga cie wytargac do woja. A pracodawca bedzie cie musial palcic i przyjac jak wrocisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też składałem na UG tyle że na zarządzanie. Wyniki 15 ale mam już luz bo dostałem się tam gdzie chciałem (wyniki wczoraj) więc tylko papiery 15 pojade zabrać z UG :)

Jak z konkursu świadectw dawałeś papiery to jak nie masz samych 5 to możesz zacząc się mocniej bać :)

Ja gadałem z rekrutacja na wydziale chemii UG bo chciałem na ochrone sr zdawać. Miałem 5 z matmy, 3 z chemi, 4 z anglika i 4 z gegry i powiedzieli ze nie mam szans :]

A co do pracy to wszystko zależy od tego jakie masz "stosunki" z WKU no a reszta zależy od Ciebie. Ja np jestem po technikum, w tym roku miałem mature (starą) i znalazłem fajne ogłoszenie w tepsie, poszedłem na rozmowe jedną, na jakies testy i kolejne rozmowy i się zakwalifikowałem na szkolenie dla pracowników także dla chcącego nic trudnego. Wystarczy dobrze poszukac bo praca jest dla tych co chcą pracować...Szkoła policealna to lipa jak masz A :) bo co...za 2 lata cię wezma i ludzie o 2 lata młodsi będą tobą pomiatać :P no chyba ze dalej zamierzasz sie uczyć...

A zdawałeś tylko na PG? Bo jak tak to lipa troche...mogłes coś asekuracyjnego ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> na PG czy AM :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jestes dobry z matmy to moze bys wystartowal do mnie do miasta (Elbląg) na pwsz na informe ? - 4roletnie inzynierskie Szkola mloda ale zbiera pozytywne opinie i stoji wysoko w rankingach (1wsze miejsce w panstwowych wyzszych szkolach zawodowych)

http://www.pwsz.elblag.pl/

Ja w poniedzialek skladam papiery na informe - konkurs swiadectw - niestety nie wiem czy sie dostane bo mimo ze mam oceny dobre to slaby przelicznik jako ze nie bylem na informatycznym kierunku :/

Dodam tylko ze niedlugo bede bronil magisterke na politologii :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Igi ;] rankigni to można sobie w buty wsadzić ;) widziałem komisje AKREDYTACYJNĄ na kilku uczlniach śmiech na sali ;]. Jeśli się ma znajomości parcy w bród ;] a jeśli nie to kiszka lae można coś machnąć. Trzba mieć wiedzę i papiery ale jeśli wiedza to czeka ostra paraca ;]. pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi