maly86 Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Witam! Zdalem mature, zlozylem papiery na UG na gegre dzienne, ze spacjalizacja "ogolna" :wink: 15 wyniki, a ja trzese gaciami, portkami czym sie da... Wyniki ze swiadectwa maturalnego, czy tez z ukonczenia liceum nie byly zaciekawe :? I w 3 dniu rekrutacji bylem 265 chetnym... :blink: a do wczoraj rekrutowali... I treaz do Was pytanie... Sa jakies szane na znalezienie pracy po srednim? Ale takie lepszej? Bo rodzina mi gada, ze nawet po wyzszych jest ciezko, dlatego ludzie robia nawet 2-3 wyzsze kierunki... Jak sie nie dostane na UG to skladam w moim miescie (zadupi*) na policealna na "technik informaty", 100 zl miesiecznie... A slyszalem, ze nauczyciele odwalaja fuszerke i pewnie niczego nie naucza, ale zawod bede mial... Nie bedzie to zadawaljace, ale zawsze cos... A jak nie pojde nigdzie to ani roboty, ani kasy, tylko do woja :wink: Bo A dostalem, bo sam chcialem... Poniewaz, duzo osob mi kazalo tak zrobic, z wiadomego wzgledu praca + D = brak pracy... Moze macie jakies szkoly w gdansku gdzie moglbym sie zalapac jeszcze, jakies pomysly, a moze z wlasnego doswiadczenia mi cos podpowiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 praca + D = brak pracy tutaj sie nie zgodze praca + A = to jest brak pracy, poniewaz dopoki nie bedziesz mial uregulowanego stosunku do woja (czy jakos tak) to zaden cie nie zatrudni, bo w kazdym momecie moga cie wytargac do woja. A pracodawca bedzie cie musial palcic i przyjac jak wrocisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Też składałem na UG tyle że na zarządzanie. Wyniki 15 ale mam już luz bo dostałem się tam gdzie chciałem (wyniki wczoraj) więc tylko papiery 15 pojade zabrać z UG :) Jak z konkursu świadectw dawałeś papiery to jak nie masz samych 5 to możesz zacząc się mocniej bać :) Ja gadałem z rekrutacja na wydziale chemii UG bo chciałem na ochrone sr zdawać. Miałem 5 z matmy, 3 z chemi, 4 z anglika i 4 z gegry i powiedzieli ze nie mam szans :] A co do pracy to wszystko zależy od tego jakie masz "stosunki" z WKU no a reszta zależy od Ciebie. Ja np jestem po technikum, w tym roku miałem mature (starą) i znalazłem fajne ogłoszenie w tepsie, poszedłem na rozmowe jedną, na jakies testy i kolejne rozmowy i się zakwalifikowałem na szkolenie dla pracowników także dla chcącego nic trudnego. Wystarczy dobrze poszukac bo praca jest dla tych co chcą pracować...Szkoła policealna to lipa jak masz A :) bo co...za 2 lata cię wezma i ludzie o 2 lata młodsi będą tobą pomiatać :P no chyba ze dalej zamierzasz sie uczyć... A zdawałeś tylko na PG? Bo jak tak to lipa troche...mogłes coś asekuracyjnego ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> na PG czy AM :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Jak jestes dobry z matmy to moze bys wystartowal do mnie do miasta (Elbląg) na pwsz na informe ? - 4roletnie inzynierskie Szkola mloda ale zbiera pozytywne opinie i stoji wysoko w rankingach (1wsze miejsce w panstwowych wyzszych szkolach zawodowych) http://www.pwsz.elblag.pl/ Ja w poniedzialek skladam papiery na informe - konkurs swiadectw - niestety nie wiem czy sie dostane bo mimo ze mam oceny dobre to slaby przelicznik jako ze nie bylem na informatycznym kierunku :/ Dodam tylko ze niedlugo bede bronil magisterke na politologii :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Igi ;] rankigni to można sobie w buty wsadzić ;) widziałem komisje AKREDYTACYJNĄ na kilku uczlniach śmiech na sali ;]. Jeśli się ma znajomości parcy w bród ;] a jeśli nie to kiszka lae można coś machnąć. Trzba mieć wiedzę i papiery ale jeśli wiedza to czeka ostra paraca ;]. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...