Smetny Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Ostatnio naszlo mnie żeby zainstalować sobie jako drugi system (jak się sprawdzi windows pojdzie do kosza) jakies distro linuxa: ubuntu, fedore albo cos w tym stylu. mam athlona 64 i zastanawiam się czy sciagnac wersje 32 bit czy x64, czy w tym drugim przypadku nie bedzie jakis problemow? Pisze na forum bo ze wzgledu na powalajaca predkosc lacza na eksperymentowanie z roznymi wersjami sobie nie moge pozwolic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 w drugim przypadku nie bedzie problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smetny Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 to jeszcze pytanie o konkret o ktory się troche boje: czy pluginy do Firefoxa będą bezproblemowo dzialac na 64 bitowym systemie (najprawdopodbniej ubuntu, bo jest stosunkowo lekki do sciagania)? jest to dla mnie wazne, bo od adblocka sie raczej nie odzwyczaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 http://firefox.pl/wymagania.html <-- popatrz..tam nie wspominaja nic o architekturze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Procesory 64 bitowe są kompatybilne w dół. Czyli są kompatybilne z 32 bitowymi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smetny Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 (edytowane) Doskonale wiem że procesor jest kompatybilny w doł, zastanawiam się czy da sie uzywać adblocka z 64bitowym Forefoxem. Z samym firefoxem nie powinno być problemu bo w razie czego mozna sciagnac zrodla, gorzej z wtyczka, bez ktorej jest duzo mniej wygodny. Edytowane 10 Lipca 2005 przez Smetny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Szybciej byłoby użyć google i samemu poszukać ;-) http://www.planetamd64.com/lofiversion/ind...p/t7590-50.html - sugeruję poczytać na przykład ten wątek. Ogólnie jednym działa lepiej a drugim gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mantis19 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 AMD x86 64-bit jest kompatybilny wstecz do 32 wiec na 99% nie bedzie problemow z rozszerzeniami Firefox, nawet jesli beda pisane dla arch 32-bit. W przypadku 64bit Intel moga byc problemy z tego co mi wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...