sreberko Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Cześć .Mam okazję kupić a nawet zamienić swoją ECS-kę na Merkury Kobian KOB 815e TFSX.Powiedzcie proszę czy warto.Pi razy oko wiem jaki największy procek mogę do niej wsadzić ;do1.6.Płyta jest mało używana ale ma słaby procek:Celeron 700.Gzie coś znależć o tej płycie???????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brolly Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 (edytowane) widze ze jestes w podobnej sytuacji tyle za ja taka plyte juz kupilem ( identyczna ) 2 tygodnie temu i wlasnie szukam pod niego jakiegos tualatina a czy sie oplacala pytasz... hmm sam niewiem :D wiec jak ja sprawdzisz to mi powiedz albo poczekaj do czwartku ( powinienem wtedy miec juz dla niej procka ) Edytowane 9 Lipca 2005 przez Brolly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sreberko Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 widze ze jestes w podobnej sytuacji tyle za ja taka plyte juz kupilem ( identyczna ) 2 tygodnie temu i wlasnie szukam pod niego jakiegos tualatina a czy sie oplacala pytasz... hmm sam niewiem :D wiec jak ja sprawdzisz to mi powiedz albo poczekaj do czwartku ( powinienem wtedy miec juz dla niej procka ) 1538424[/snapback] Widziałam jak chodzi na 700-ce Celerona.Wydaje mi się,że jest bardzo szybka szybsza niż moje ECS na 900-ce Atlona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brolly Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 a mam pytanko czy wiesz moze czy dobrze mozna na niej krecic procki ? bo sprzedawca jakos nic niewspominal o o/c :/ ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smetny Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Mialem doczynienia z mercurym pod socket A- płyta byla dokladną kopia ECSa, nawet bios byl ten sam, o podkręcaniu oczywiście nie bylo mowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sreberko Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 a mam pytanko czy wiesz moze czy dobrze mozna na niej krecic procki ? bo sprzedawca jakos nic niewspominal o o/c :/ ... 1538490[/snapback] Można,ten Celeron ma od 700 do 1,4 tylko to skomplikowane,mnóstwo tam ustawień,widziałam bios.Ja bym nie umiała.Właściciel podkręcił do 1,0 i podobno syabilny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brolly Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 (edytowane) to zes mnie pocieszyl ... no ale to nie jest ten sam model, a w dokumentacji do plyty jest napisane o mozliwosci podnoszenia FSB :) thx Sreberko za potwierdzenie :] Edytowane 9 Lipca 2005 przez Brolly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sreberko Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Mialem doczynienia z mercurym pod socket A- płyta byla dokladną kopia ECSa, nawet bios byl ten sam, o podkręcaniu oczywiście nie bylo mowy. 1538510[/snapback] Tu można, bios ma TMP Award Modular a ECS ma AMI.Ten z Kobiana ma dwa razy więcej ustawień,taki bardziej wypasiony,widziałam na moje własne oczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Mercury może być gorszy od ECS. Moim zdaniem się nie opłaca. (ECS ma nie oficjalne bios i inne mody a mercury ??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sreberko Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Mercury może być gorszy od ECS. Moim zdaniem się nie opłaca. (ECS ma nie oficjalne bios i inne mody a mercury ??) 1538602[/snapback] To znaczy,że co-"nie oficjalne"?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brolly Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 (edytowane) to znaczy ze niezrobione przez producenta tylko przez kogos innego :) ale wg mnie to i tak plyta jest super ( chociaz jej jeszcze niesprawdzalem :D ) Edytowane 10 Lipca 2005 przez Brolly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brolly Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 i jak sreberko, masz juz ta plyte ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sreberko Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 i jak sreberko, masz juz ta plyte ? 1540755[/snapback] Mam,nawet cały komp,teraz mam dwa,wypróbuję oba i jeden pogonię.A jak tobie idzie,masz już procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...