matdys Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Witam! Mam procesor Intel P4 3,2 gh. Nie wiem do jakiej częstotliwości mogę go podkręcić by go nie spalić. Gdy podkręciłem procesor do 3,6GH temperatura z 39 stopni podskoczyłą do 44 stopni (pracjuąc w systemie operacyjnym). Ile jeszcze mogę podkręcić mój procesor?? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 podkręcaj dalej tylko patrz na temp aby nie przekraczała 60-70*C w stresie, 70*C to już powinien być totalny max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 na dobrej płycie i z pożądnym chłodzeniem - 4+GHz powinno sie udać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 no u mnie maxymalnie narazie 4100.9 czyli fsb256 :/ chcialby wiecej ale nb sie przypieka ;) zalozylem niebieskiego zalmanka i powalcze o wiecej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 jak masz cos na chipie i915p to max ok 250fsb ci to da, wiecej duapaka, nie dosc ze słaby to oc ten chip, to jeszcze nie ma plokady, przezto jeden dysk mi poszedł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 na i915 nie podkręca sie, chyba że chcesz mieć straty w sprzęcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...