babi Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Witam wszystkich mam takie pytanie : Posiadam Athlona XP 3000+ (FSB 166) Chcial bym go troche podkrecic tylko jest maly problem bo prosesor ma mnoznik zablokowany to mozna by tylko przy fsb kombinowac . Na ile mozna by podkrecic ? Plyta glowna ABIT NF7 S Rev 2 Z gory dziekuje za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Możesz napisać jakie masz taktowanie i napięcie? Aha no i jeszcze wiatrak i zasilacz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babi Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Napjecie 1.65v Taktowqanie 13x166 chlodzenie AMD z Box zasilka Stabila albo jakos tak nejestem pewien 460W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Aha czyli to Barton??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babi Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 dokladnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Wiesz w takim razie na poczatek sprobuj tak: zwiększ napięcie procesora i ustaw FSB na jakies 170 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 A tak odpowiadajac na twoje pytanie z poczatku posta, to moze dojedziesz do 2,3-2,4GHz, jednak to zalezy od temperatur!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 No i od tego czy twoj procek jest dobrze podkrecalny:D.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babi Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Tylko niewiem co z chlodzeniem w stresie to 52 stopnie mysle ze troche duzo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 juz bez podkrecania?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babi Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Sluchaj lepiej zeby w stresie nie bylo powyzej 60C, wiec jeszcze mozesz go na BOX'owym coolerku pojechać, ale naprzyszłość proponuje zmienic chlodzenie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babi Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Tez tak myslalem co powiecie na to http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...me=STRK:MEWA:IT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56047259 Tamto moze byc za slabe, a co ty na ten:DTylko musi jeszcze wejsc do obudowy, a potem lodówa!!!Sam sie do niego przymierzam choć moj tez jest niczego sobie:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 Ale to zalezy ile kasy moglbys poswiecic na chlodzenie...Bo gdybys mial okolo 150zl to ten wiatrak jest raczej nie do przebicia. Zreszta wielu ludzi na tym forum go uzywa i uzyskuje naprawde swietne wyniki!! http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56056496 - zauważ ze na Socket A obsluguje do 2,4 Ghz!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 :mur: :mur: 1538684[/snapback] Dostaniesz bana uzywaj edycji :mur: :mur: :mur: @babi czytaj faq :mur: :mur: :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 9 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2005 A sory zapomniałem, jeszcze bym faktycznie bana zarobił.Dzieki za przypomnienie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witgit Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Witam wszystkich mam takie pytanie : Posiadam Athlona XP 3000+ (FSB 166) Chcial bym go troche podkrecic tylko jest maly problem bo prosesor ma mnoznik zablokowany to mozna by tylko przy fsb kombinowac . Na ile mozna by podkrecic ? Plyta glowna ABIT NF7 S Rev 2 Mi mojego bartona udało sie podktęcic jak w podpisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 FAQ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babi Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 witgit A jak u ciebie z teperatura wysoka?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witgit Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 witgit A jak u ciebie z teperatura wysoka?? 1540925[/snapback] Sorry że nie pisałem ale mnie nie było. Temp procka w normalnej pracy to 42-44 st C , w stresie dochodzi do 49-50 st C. To chyba nie tak żle.?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babi Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Mysle ze temperatura w normie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babi Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 witam "witgit " mam pytynie masz procka AMD Athlon XP 3000+ Barton 166x13 mam takiego samego i plyta glowna tez ta sama tylko ze mi jak podkrece FSB do 179 to mi sie komp restartuje a u ciebie masz FSB 185 zmienilem chlodzenie na cooler master i teras mam temperature 41 stopni zalozylem tez radiatorki jak w opisie : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=81124 tylko niewiem co dalej ?? jak by ktos mial jakis sposub co z tym zrobic to z gory dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 A podniosłeś mu naięcie rdzenia? Może Ram nie wytrzymuje? To wszystko jest opisane w FAQ, polecam się zapoznać, dobra lektura. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witgit Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 (edytowane) witam "witgit " mam pytynie masz procka AMD Athlon XP 3000+ Barton 166x13 mam takiego samego i plyta glowna tez ta sama tylko ze mi jak podkrece FSB do 179 to mi sie komp restartuje a u ciebie masz FSB 185 zmienilem chlodzenie na cooler master i teras mam temperature 41 stopni zalozylem tez radiatorki jak w opisie : 1565080[/snapback] Witam 179 to ja osiągałem na standardowym napięciu czyli 1,65 dałem na 1,85 i szyne 184 i czasami sie niebieski ekran wpieprzał , wieć postanowiłem wgrać jakis zmodowany bios. Zdecydowałem sie na D27 619R2 by ..::Trats::.. i wszystko chodzi bez problemowo. Edytowane 25 Lipca 2005 przez witgit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babi Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 sorki bylem na urlopie mam pytanko nieda sie bez zmiany biosa moj szwagier zmienial biosa tydzien puzniej plyte gluwna teraz mam lekke uprzedzenie do zmiany biosa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...