Skocz do zawartości
piotres

Topower 526-p6 Czy Modecom Fsp550-60pln ?

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie

Co lepiej kupic :

Topowera 526-P6 420 W

czy

Modecoma 550W FSP550-60PLN

???

Macie jakies doswiadczenia z tymi zasilaczami ?

Ktory lepszy (nie patrzmy na ceny :D ) ?

pozdro

piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doswiadczenia niemam ale Topowera 526-P6 420 W ma mocna linie 12V bodajze 360W, i jest bardziej ceniona marka niz Modecom ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury wcale niemówie ze jest zły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOedecom jest mocniejszy, ale głośniejszy. więc zalezy co bardziej bierzesz pod uwagę.

Jeśli chodzi o niezaezność linii to w modecomie 12v jest niezależne od reszty, co wystarcza.

W topowerze niezależne są wszystkie linie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam posiadam tego modecoma i jestem bardzo zadowolony. Napiecia skala (miernikiem sprawdzane). Ciagne spokojnie A643200@2.4GHz na standardowym napieciu, X800XTPE i 2x256mb ramu+ kilka wiatrakow z papstem 172mm na czele :P . Przesiadlem sie z Antca 380 i szczerze nie zaluje. Cena bardzo koszerna, osiagi rowniez a z ta glosnoscia nie jest az tak tragicznie. Bynajmniej mi nie przeszkadza (moze troszke w nocy ale nie jest to cos co by odbiegalo od glosnosci Antcka 380tki taie bynajmniej mam odczucia), no ale coz to juz trzeba indywidualnie sprawdzic :) A zawsze mozna wiatrak zmienic na cos cichszego albo wrzucic go w inna obudowe np. z 120mm dziura na wiatrak ;]

Pozatym podoba mi sie jego chamski wyglad, zadnych zbednych swiecidelek, kolorkow itp. Czysta moc no i sluszna waga :P

Edytowane przez KosiMazaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi