limal32 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 witam, wszystkich mam drugiego kompa ,od koleżanki bo ma problem i chcę jej pomóc więc wymieniłem zasiłke bo stara była padnięta odpałam kompa, a tu zonk po wczytaniu biosu taki oto komunikat na czarnym biosowym tle Realtek RTL8139(x) PXE/RPL BootROM Press f10 key to change bootstrap selection. Current Selection is -PXEboot using interrupt 18h. zrozumiałem tyle ,że reset i przy wczytywaniu biosa trzymam f10 i taki oto menu się pojawia Realtek Bootstrap selection menu. 1. Distable network boot. 2.Network boot using interrupt 18h. 3.Network boot using interrupt 19h. 4. Network boot using PnP/BEV(BBS). 5.Network boot from RPL(Jnt18h/19h) Press 1,2,3,4 or5: co kolwiek z tego menu wybiore to dalej niemoge wejść do windy wytłumaczcie o co chodzi? jeśli to ważne to płyta K7VZM,DUREŃ 600 ,segate 20gb,256 sdr-ków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 wejdz do biosu plyty glowniej i zmien kolejnosc bootowania; np: 1. hdd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limal32 Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 wejdz do biosu plyty glowniej i zmien kolejnosc bootowania; np: 1. hdd 1538831[/snapback] ok.dzięki próbowałem, więc albo żle ,albo to coś innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Po wcisniecu F10 wybierz 1.Disable network boot.Ustaw kolejność botowania tak jak radzi RoKFoR na hdd0.Bios dobrze wykrywa Hdd? Odpal kompa z CD z instalką windy i poleć nakładką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...