Niemota Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Witam wszystkich i proszę o wskazówki. Niedawno wymieniałem płytę główną w komputerze znajomego. Teraz po zamknięciu systemu komputer nadal pracuje, tzn; dysk twardy jest wyłączony i monitor też ale płyta i zasilacz nadal są włączone, wiatrak na procu też. Konfiguracja tego sprzętu; Celeron Coppermine 1000 Shuttle AV 11 128 RAM Hynix SB CT4810 HDD WD 20 DVD RW CD-R Zasilacz--jest WIN XP Ustawienia w biosie domyślne Dodam jeszcze, że komputer z poprzednią płytą normalnie się uruchamiał i zamykał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 :? Dziwna sprawa.Spróbuj przeinstalować system,może też być to wina zasilacza pokombinuj z zasilaczem i z systemem i daj znać.Spróbuje też poszukać czegoś podobnego do twojego przypadku może znajde odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemota Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 :? Dziwna sprawa.Spróbuj przeinstalować system,może też być to wina zasilacza pokombinuj z zasilaczem i z systemem i daj znać.Spróbuje też poszukać czegoś podobnego do twojego przypadku może znajde odpowiedź. 1539250[/snapback] System jest świeży, to po zmianie płyty głównej jest taka heca. Zasilacz jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidus Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 (edytowane) Czy przypadkiem nie pokazuje się jakiś komunikat np. "Teraz można bezpiecznie wyłączyć komputer" - opcje wyłaczania można zmienic w BIOSie. Poszperaj tam trochę :wink: POZDR EDIT: Czy po wyłączeniu kompa przyciskiem (w tym opisywanym momencie) spowoduje później ScanDisk w Windowsie ? Edytowane 10 Lipca 2005 przez Tidus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemota Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Nie wyświetla się żaden komunikat, po zamknięciu windy napędy są wyłączone, działa zasilacz, wiatrak na procesorze. Czasami system bardzo długo się zamyka i zamknąć się nie chce. Dysk sprawdzony, niby wszystko ok. Płyta ma bardzo rozbudowany bios szczególnie jak na markę Shuttle, może coś mi umknęło... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 a antyvirem jakims potrktowałeś i przeskanowałeś na okoliczność spyware? moze problem z tym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemota Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Jeszcze do netu nie był podpięty komp, tylko win xp sp2, nawet antyvira jeszcze nie instalowałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satorii Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Resetnij cmos. Ustaw w biosie Opcje w Power Menedzerze na s3/str. Przeinstaluj system. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicz Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Mam podobny problem z płytą gigabyte 8VM533 z tym wyjątkiem, że po wyłączeniu pojawia się napis "MOŻNA TERAZ BEZPIECZNIE WYŁĄCZYĆ KOMPUTER" i tak stoi. Zmieniałem bios jak i próbowałem w POWER MANAGER przełączać na różne sposoby ale bez skutku, zmieniałem systemy 98, ME, XP również bez rezultatu. Problem powstał po naprawie płyty gł. a przed naprawą było wszystko ok. Może na tym forum ktoś coś podpowie. Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...